سئو چیست و چطور از آن به سود خود استفاده کنیم؟ سئو یا بهینه سازی سایت اصطلاحاً Search Engine Optimize تکنیکهایی است برای بهتر دیده شدن در موتورهای جستجوگر نسبت به رقبا، البته تمامی روشهای مرتبط به این فرآیند توسط گوگل تائید شده و بازدهی مناسبی را به همراه دارند.
در این آموزش به شما از سطح مقدماتی تا پیشرفته مطالبی را خواهیم آموخت که بتوانید دقیقاً بدانید seo چیست و چطور میتواند کسبوکار شما را کاملاً متحول کند و درامدهای شما را چندین برابر سازد.
سایت خود را برای کدام موتور جستجو بهینه کنیم
چندین سال متوالی است که گوگل بافاصلهی بسیار زیادی نسبت به رقبای خود یعنی yahoo و bing و… در رتبه نخست استفاده توسط کاربران اینترنت در جهان شناخته میشود.
کاملاً مشخص است که شما نیز باید سئو سایت خود را برای گوگل انجام داده تا به ازای کلمات کلیدی ارزشمند شانس دیده شدن داشته باشید.
کلمه کلیدی چیست
شاید با این عبارت بارها در اینترنت مواجه شده باشید ولی تا قبل از این آموزش هیچ اطلاعی از آن نداشته باشید. قصد داریم تا در مقاله سئو چیست امروز این موضوع را برای همیشه شفاف کنیم.
کلمه کلیدی سایت عبارات پر جستجویی هستند که همه روزه توسط کاربران اینترنتی در گوگل جستجو میشوند و میتوانند ترافیک سایت شما را بسیار افزایش دهند.
هر کسبوکاری که بخواهد سئو و بهینهسازی را در سطح حرفهای انجام دهد باید لیستی از کلمات کلیدی ارزشمند حوزه فعالیت سایت خود تهیه کرده و از آنها در سایت خود استفاده کند.
چگونه کلمه کلیدی مناسب پیدا کنیم؟
برای یافتن کلمات کلیدی مهم و پر سرچ در گوگل چندین راه وجود دارد یکی استفاده از ابزار قدرتمند خود سایت گوگل به نام keyword planner هستش، ابزارهایی دیگری هم در اینترنت میتوانید پیدا کنید که شبیه این ابزار کار کنند ولی خوب این پروژه تحت نظر گوگل بوده و بسیار دقیقتر است.
روش بعدی استفاده از google suggest یا پیشنهادات کلمه کلیدی توسط گوگل است که برای این مورد کافی است فقط قسمتی از کلمه کلیدی موردنظر خود را در گوگل تایپ کنید تا پیشنهادات گوگل برای شما نمایان شوند.
ابزار بسیار قدرتمند دیگری به نام Ahrefs وجود دارد که شرکتهای بزرگ سئو از آن برای پیدا کلمات کلیدی ارزشمند و یا تحلیل سئو سایتهای رقبا استفاده میکنند.
به جرات میتوان گفت اگر سئو را به طور حرفهای بخواهید انجام دهید بدون این ابزار کار شما ناممکن و یا بسیار سخت خواهد بود.
تحلیلهای بسیار بینظیر و حرفهای با این ابزار میتوان انجام داد که حتی استراتژیهای مخفی شرکتها و سایتهای بزرگ را به صورت کاملاً دقیق میتوان کشف کرد و از آن به سود خود استفاده نمود.
البته هزینه این ابزار کمی بالاست و استفاده از آن نیز به دانش کافی برای تحلیلهای تخصصی نیاز دارد تا بتوان از آن به سود سایت خود استفاده نمود. البته در دوره فوق تخصصی سئو به آموزش دقیق و نحوه تحلیل سایتهای بزرگی همچون دیجیکالا و حتی روش خرید ارزان این ابزار پرداختیم که بدون هیچ زحمتی بتوانید از اسرار سئو دیجیکالا و سایتهای بزرگ نیز باخبر شوید.
برای پیدا کردن کلمات کلیدی ارزشمند و پر ترافیک حوزه کاری خود کافی است در این ابزار کلمه موردنظر خود را جستجو نمایید تا به شما اطلاعات بسیار مهمی از جمله سختی آن کلمه و لینکهایی که رقبای صفحه اول از آنها برای سایت خود استفاده کرده تا به صفحه اول رسیدهاند را میتوانید پیدا کنید.
تفاوت سئو و تبلیغات اینترنتی
بسیاری از افراد که هنوز با مباحث سئو وب سایت و معنی دقیق سئو آشنا نیستند گمان میکنند که seo صرفاً همان تبلیغات اینترنتی و یا گوگل ادوردز است. در پاسخ باید بگوییم این فکر کاملاً اشتباه است.
در تبلیغات اینترنتی شما با صرف هزینه میتوانید برای کسبوکار خود ترافیک کسب کنید و به صورت مصنوعی و موقت خروجی شبیه سئو داشته باشید.
افزایش ترافیک سایت در هر دو حالت هدف نهایی مدیران سایت هاست در روش اول فقط با صرف هزینه این عمل ممکن است و بلافاصله بعد از تمام شدن بودجه سایت شما دیگر در گوگل دیده نمیشوید ولی در سئو وب سایت شما بدون هیچ هزینهای فقط با صرف زمان بیشتر میتوانید ترافیک ارزشمندی را برای سایت خود ایجاد کنید.
سئو چیست و چگونه کار شما را متحول میکند
خوب ممکن است سؤال بعدی شما این باشد سئو چطور میتواند باعث رشد کسبوکار من شود؟
اگر سایت شما در نتایج صفحه نخست گوگل قرار گیرد شانس دیده شدن محصولات و مطالب شما به شدت بالا رفته و به طبع آن افراد بیشتر ترغیب شده و وارد سایت شما میشوند و با محصولات و مطالب شما آشنا میشوند و در تعاملات بعدی شما، با همین مخاطبان میتوانید با بازاریابیهای دقیق فروش خود را به آنها افزایش دهید.
چندین سالی است که وبمستران متوجه اهمیت سئو و نقش آن در کسبوکارهای خود شدهاند و به همین سبب تعداد زیادی از این مدیران سایتها به دنبال آموزش seo و تکنیکهای حرفهای سئو هستند.
سئو چیست ؟ آیا سئو کردن سایت نیز دارای روشها و متدهای خاصی است؟
بله، عملیات سئو کردن سایت با ۳ تکنیک متفاوت به نامهای سئو سفید، سئو خاکستری و سئو سیاه تقسیم میشوند که هر کدام را به طور مفصل در ادامه بررسی خواهیم کرد.
سئو کلاه سفید چیست
سئو سفید اصطلاحاً یعنی استفاده از روشهای کاملاً قانونی و مورد تائید گوگل، در این حالت از هیچ روش مشکوک و غیرمجازی از نظر گوگل استفاده نشده و صرفاً مطالب منظمی با رعایت اصول سئو در سایت قرار میگیرند و عملیات لینک سازی توسط وب سایتهای دیگر به صورت کاملاً طبیعی انجام میشود.
این روش یکی از بهترین راههایی است که هیچگاه با آپدیتهای جدید گوگل مورد جریمه قرار نگرفته و میتواند اصولیترین حالت سئو کردن باشد. فقط ضعف آن در زمانبر بودن آن است به طوری که در بحث لینک سازی شاید چندین سال طول بکشد تا سایت شما بتواند تعداد بسیاری کمی لینک جذب کند.
سئو کلاه خاکستری چیست
در این روش سئو، علاوه بر استفاده از سئو سفید تا حدودی هم از روشهای خاص نه تماماً سیاه برای سئو استفاده میگردد به طور عمده این روش در اکثر سایتها امروزه پرطرفدار بوده و تا حد بسیار قابل قبولی خروجی مورد انتظار را تأمین میکند.
مطالب با فرمتهای مورد تائید گوگل نوشته میشوند و در بخش لینک سازی سعی میشود به صورت دستی لینکهایی نیز برای سایت ساخته شوند.
سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو سیاه که بدترین حالت ممکن در سئو سایت است و معمولاً ریسک بالایی در پنالتی شدن سایت توسط گوگل دارد به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
در این روش مطالب با روشهای بسیار خطرناکی تولید میشوند که در آنها مطالب hidden ، لینکهای iframe مشکوک و دهها مورد دیگر استفاده شده و در پروسه لینک سازی نیز به طور گسترده از تمامی وبسایتهای ممکن و حتی بیارتباط با موضوع سایت اصلی لینک سازی میگردد.
سئو سایت به دو دستهی On-Page و Off-Page سئو تقسیمبندی میشود و هرکدام دارای مباحث فنی گستردهای هستند که یک سئوکار حرفه ای باید به آنها مسلط باشد و دقیقا بداند سئو چیست و چه تکنیک هایی را شامل می شود.
ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس و وبمسترتولز
قبل از شروع هر کاری سایت خود را در دو ابزار بسیار مهمی که گوگل آنها را ارائه کرده ثبت نمایید.
ابزار گوگل وب مسترتولز و گوگل آنالیتیکس ابزارهایی هستند که به شما کمک میکنند تا روند موفقیت فرایند سئو که بر روی سایت خود پیاده کردهاید را به طور دقیق و آماری مشاهده نمایید.
پیشنهاد مدیر سرور: آموزش ثبت سایت در گوگل وبمسترتولز
آیا سایت شما برای گوگل قابل خزیدن است؟
اگر سایت شما به هر دلیلی برای خزندههای موتورهای جستجوگر قابلدسترس و خریدن نباشد مطالب سایت شما نمیتوانند به خوبی در این سایتها ایندکس شده و به طور حتم سئو سایت شما لطمه بزرگی خواهد دید.
برای تست این مورد ابتدا فایل robots.txt سایت خود را بررسی کنید و یا از بخش Blocked Resources گوگل وبمستر تولز اگر بخشی از سایت شما برای خزندههای گوگل محدود شده بود را پیدا کنید و نسبت به رفع آن سریعاً اقدام کنید.
آیا محتوای سایت شما در گوگل قابل ایندکس شدن است؟
در هر برهه از زمانی که توانستید در گوگل با وارد کردن عبارت زیر بررسی کنید که آیا محتوای سایت شما در گوگل ایندکس میشود؟ آیا سرعت ایندکس صفحات سایت شما قابلقبول است؟ آیا با فرمت صحیحی لینکهای شما در نمایش نتایج گوگل به کاربران نمایش داده میشود؟
اگر در این بخش مشکلی وجود داشته باشد سئو سایت شما قطعاً با مشکلات جدی روبرو خواهد بود و این احتمال وجود دارد که حجم زیادی از ترافیک سایت خود را از دست بدهید.
تست سرعت سایت
یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در سئو، سرعت باز شدن صفحات سایت شماست.
بسیاری از وبمستران گمان میکنند که سرعت صفحه اول سایت است که مهم بوده و اگر روی این لندینگ خود خوب کار کنند همهچیز عالی خواهد بود ولی واقعیت چیز دیگری است تمامی صفحات سایت شما باید برای کاربرانتان به سرعت باز شوند.
همیشه بهترین استراتژیهای سئو، تحلیل رقباست. حالا در هر حوزه و هر مبحثی در SEO هم این مورد فرقی نخواهد داشت.
سعی کنید ۱۰ رقیب صفحه اول گوگل را روی هر مورد که در این آموزش یاد میگیرید تحلیل کنید.
با استفاده از ابزار gtmetrix و pingdom لینک هر سایت را بررسی کنید و سرعت لود آنها را یادداشت نمایید سپس باید سایت شما حداقل سرعت لود آن برابر میانگین ۱۰ سایت صفحه اول گوگل باشد و اگر هم بتوانید سرعت را باز بهبود بدهید که از امتیاز بیشتر بهرهمند خواهید شد.
On-Page سئو یا سئو داخلی چیست
سئو داخلی سایت تکنیکها و روشهایی است که بر روی وبسایت و محتوا پیاده شده و باعث میشوند گوگل بهتر مطالب و سایت ما را درک کرده و آنها را Crawl نمایند.
اگر بخواهید با رقبای خود در سئو و فروش محصولاتتان رقابت کنید باید در هر دو دسته، قدرتمند و بینقص عمل کنید مگر نه شانس قرارگیری در رتبههای بالاتر گوگل را ممکن است از دست بدهید.
مبحث On-Page سئو بسیار گسترده است سعی میکنیم در این آموزش seo به این مطالب بپردازیم تا شما به درک بهتری از سئو رسیده و دقیقاً بدانید سئو چیست و چه کاربردی دارد.
تگ title و Description
هر صفحهای از سایت شما باید دارای دو تگ مهم title و description باشد تا گوگل در نمایش نتایج خود از آنها استفاده کرده و بتواند تأثیر مستقیم در جذب کاربر و گرفتن Click های بیشتر باشد.
توسط پلاگین های وردپرس سئو که در آموزش سئو وردپرس نیز به آن پرداختیم به راحتی میتوانید برای هر صفحه خود عنوان و توضیحات جداگانه بسازید.
title با اهمیت بیشتر در بالای تمامی مقالات سایت شما با تگ H1 همراه خواهد بود. هر صفحه باید فقط یک تگ H1 داشته و لزوماً تایتل صفحه آن را به خود اختصاصی دهد.
تگ description برای توضیحات کوتاه در رابطه با محتوای شماست. وقتی کاربر کلمه کلیدی را در گوگل جستجو میکند علاوه بر عنوان و آدرس سایت شما در زیر آنها یک توضیح کوتاه در ارتباط با محتوای شما قرار میگیرد که مخاطب با خواندن آن میتواند ترغیب گردد که آیا آن لینک را باز کند یا خیر
این تگها به شدت مهم بوده و در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نیز با توجه به الگوریتم rankbrain به شدت مهمتر نیز شدهاند.
تگهای H1 تا H6
در ادیتور های سیستم مدیریت محتوا و یا حتی کدنویسان صفحات سایت این امکان را دارند هر بخشی از صفحه که دارای اهمیت بالاتری بود را با استفاده از تگهای H به گوگل معرفی کنند.
تگ h1 دارای بیشترین اهمیت و بزرگی در اندازه و تگ h6 دارای کم ارزشترین جایگاه و کوچکترین اندازه است.
آدرس URL سایت
مورد بعدی که باید به آن خیلی توجه کنید آدرس لینکهای صفحات سایت شماست باید سایت شما به ازای هر صفحه یک لینک مجزا داشته باشد و آدرس آن کوتاه و برای موتورهای جستجوگر قابل درک باشند.
استفاده از پیوندهای یکتا پیش فرض خود سیستمهای مدیریت محتوا به هیچ عنوان توصیه نمیشود و شما میتوانید این مورد رو خودتان به سلیقه خودتان تغییر دهید البته قبل از تغییر، این مورد را باید از یک متخصص سئو سوال کنید تا با اشتباه خودتان به سایت لطمه نزنید.
برای مشاوره سئو میتوانید از تیم قدرتمند مدیر سرور کمک بگیرید(شماره تماس: ۰۹۱۲۳۷۸۱۹۴۹)
دفعات استفاده از کلمه کلیدی در متن
یک تکنیک سئو که چندین سال است هنوز جواب داده و از آن استفاده میشود استفاده مکرر از کلمات کلیدی در بدنه محتواست.
اگر شما از پلاگین سئو yoast استفاده میکنید میتوانید این مورد را در این پلاگین مشاهده نمایید و از ارزش آن باخبر شوید.
البته نباید اصطلاحاً با تکرار بیش از حد خود را در خطر پنالتی شدن در گوگل قرار دهید و سعی کنید چگالی مربوط به آن را رعایت کنید. البته خود پلاگین yoast درصد استفاده و بازه مجاز را به شما نشان میدهد و توصیههای مهمی برایتان خواهد داشت.
سئو عکس و استفاده از ویدیو
شاید بارها شنیده و یا خوانده باشید که عکسهای سایت خود را سئو کنید ولی خوب شاید سؤال باشد چگونه؟ مگر عکس هم سئو میشود؟
بله عکس هم سئو میشود. ولی نه به اون معنی که شاید در ذهن شما باشد. سئو عکس یعنی کاهش حجم عکس، تغییر نام آن به کلمه کلیدی معادل انگلیسی، تعریف تگ Alt برای آنها، برای همین است که میگوییم هنوز هم بسیاری از افراد که حتی ادعا می کنند می دانند سئو چیست ولی اطلاعات چندانی از آن ندارند.
حتماً باید عکسهایی که در سایت استفاده میکنید یکتا بوده و کپی از سایت دیگر نباشند چون گوگل این مورد رو با توجه به هوش مصنوعی خود تشخیص داده و سایت شما را جریمه میکند.
استفاده از ویدیوهای آموزش در انتهای مقالات نیز یکی از بهترین تکنیکهایی است که میتوانید برای سئو سایت خود از آنها بهره ببرید.
لینک سازی داخلی (Internal Links)
قاعدهی رفتاری موتورهای جستجوگر بدین شکل است که بتوانند در صفحات سایتها بخزند و به بنبست رسیدن برای آنها اصلاً خوشایند نخواهد بود.
بهتر است در هر محتوای خود به حداقل ۳ محتوای مرتبط دیگر درون سایت خود لینک بدهید و کاربران سایت خود را هم ترغیب کنید تا از آنها بازدید کنند.
بدین صورت علاوه بر افزایش زمان ماندگاری در سایت شما میتوانید نرخ خروج از سایت یا Bounce Rate را هم به حد چشمگیری کاهش دهید.
آیا محتوای شما قابل اشتراک گذاری است؟
باید همیشه با این دید محتوا تولید کنید که آنقدر مخاطبان خود را درگیر کنید و بتوانید سؤالات در ذهن آنها را پاسخ دهید که راضی شوند محتوای شما را در شبکه اجتماعی خودشان به اشتراک بگذارند.
این کار مخاطبان سایت شما چنان تأثیر محسوسی بر روی سئو شما خواهد داشت که در مدت بسیار کوتاهی شاهد جابهجایی رتبه سایت خود در گوگل خواهید بود به این تکنیک Social Signal میگویند که تأثیر آن بر هیچکس پوشیده نیست.
سئو Off-Page چیست
سئو Off-Page یا سئو خارجی یعنی انتشار محتوای تولید شده در سایتها و شبکه های اجتماعی شما و کسب بک لینک برای نشان دادن اهمیت محتوای ایجاد شده، در بالا اشاره کردیم که استفاده از روش کلاه سفید برای گرفتن لینک کاری بسیار زمانبر و در مواقعی غیرممکن است.
باید سعی کنید بعد از تولید محتوا درون سایت خودتان با استفاده روش کلاه خاکستری برای سایت خودتان دستی بک لینکهای فالو بگیرید تا بتوانید خود را به صفحه اول گوگل برسانید.
بهترین استراتژی ساخت بک لینک چیست
در بحث لینک سازی و یا سئو خارجی همانند سئو داخلی تکنیکهای متعددی وجود ندارد کافی است بتوانید با ارزشترین لینکهای رقبای خود که در صفحه اول گوگل هستند را پیدا کنید و شما هم دقیقاً کاری که آنها انجام دادهاند را تکرار نمایید.
این مطلب را بخوانید: سئو داخلی چیست + تکنیکهای تخصصی On-Page سئو در سال ۲۰۱۸
بدون داشتن ابزار این کار بسیار سخت و حتی ناممکن خواهد بود. در ابتدا شاید بتوانید تعدادی سایت را به صورت دستی در گوگل پیدا کنید ولی این تعداد بسیار محدود بوده و برای یافتن لینکهای بیشتر و همچنین تحلیلهای دقیق روی ارزش آنها باید از ابزارهای قدرتمندی نظیر Ahrefs و یا Moz استفاده کنید.
با ارسال نظر و دادن امتیاز به این آموزش ما را در تولید محتواهای ارزشمندتر برای شما یاری کنید.
در باره سئو سایت کلی اطلاعات یاد گرفتم خیلی ممنون
سلام.سایت بسیار مفید و پر مایه ای دارید. موفق باشید.
سایت خوبی دارید من همیشه مطالب رو میخونم , آرزوی موفقیت