زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چرا آنقدر محبوب است؟

پایتون چیست

زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چرا آنقدر محبوب است؟ پایتون یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب در دنیاست که کاربردهای متنوعی دارد. تا به حال برایتان پیش آمده است که بخواهید یک بازی طراحی کنید یا اینکه دست به کد شوید و داده‌هایی که در اختیار دارید را تحلیل کنید؟

در چنین شرایطی می‌توانید از گزینه‌های مختلفی که پیش رویتان دارید استفاده کنید اما بدون شک پایتون یکی از بهترین و پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی است که به شما اجازه می‌دهد کارهای مختلفی را در کمترین زمان ممکن انجام دهید.

در این مقاله می‌خواهیم این زبان برنامه‌نویسی محبوب را با هم بررسی کنیم و سپس برخی از کاربردهای مهم آن را مرور نماییم. پس تا انتها همراه ما باشید.

 

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و شیءگراست که در میان برنامه‌نویسان و دولوپرها از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. این زبان برنامه‌نویسی که در سال ۱۹۸۰ توسط فردی به نام گیدو ون روسوم (Guido van Rossum) توسعه پیدا کرد از جمله زبان‌های متن باز( اپن سورس) و کاربردی است که استفاده از آن حتی برای افراد مبتدی هم می‌تواند لذت بخش باشد. اگر تازه وارد دنیای برنامه‌نویسی شده‌اید بدون شک از نوشتن کدهای طولانی که گاهی از اوقات معنی خاصی هم ندارند می‌ترسید. با خودتان فکر می‌کنید که من نمی‌توانم از عهده برنامه‌نویسی برآیم یا اصلاً برای اینکار ساخته نشده‌ام.

با اینحال زمانی که پایتون را امتحان می‌کنید از سادگی کدها و دستوراتش شگفت زده می‌شوید. درک کدها و دستورات پایتون بسیار ساده و آسان است و همین امر باعث می‌شود یادگیری آن برای بیشتر افراد راحت باشد.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

متن باز بودن پایتون به این معناست که کدهای این زبان برنامه نویسی به صورت رایگان در اختیار همه قرار دارد و می‌توان باگ‌های آن را رفع کرد و قابلیت‌های مختلفی به آن افزود.

همانطور که قبلا هم بیان کردیم این زبان برنامه نویسی سطح بالاست. سطح بالا بودن هم به این معنی است که ساختار و دستورات آن برای انسان‌ها بهینه شده و کار با آن بسیار راحت است. پایتون را برای می‌توان برای طیف وسیعی از فعالیت‌ها به کار برد که از جمله آن‌ها می‌توان به دیتاساینس( علم داده)، تحلیل داده، ماشین لرنینگ، مهندسی داده، توسعه وب، توسعه نرم‌افزار و توسعه بازی اشاره کرد.

 

چرا پایتون اینقدر محبوب است؟

زبان‌های برنامه‌نویسی زیادی در دنیا وجود دارد که هر کدام از آن‌ها کاربردهای خاص خود را دارند. اما سوال اینجاست که چرا افراد عاشق پایتون هستند و هر روز بر محبوبیت این زبان برنامه نویسی افزوده می‌شود؟ بیایید دلیل قدرتمند بودن و محبوبیت پایتون را با هم بررسی کنیم:

  • سینتکس‌های این زبان برنامه‌نویسی بسیار شبیه زبان انگلیسی است. همین امر باعث می‌شود یادگیری آن حتی برای افرادی که تازه وارد دنیای برنامه‌نویسی می‌شوند ساده و راحت باشد.
  • از آنجایی که سینتکس‌های پایتون برای انسان‌ها بهینه شده است نوشتن، خواندن و دیباگ کردن آن بسیار راحت است.
  • بهتر است بدانید که زبان برنامه نویسی پایتون لایبرری‌ها( کتابخانه‌ها) بسیار گسترده و متنوعی دارد و همین امر باعث می‌شود استفاده از آن در حوزه‌های مختلف بسیار سریع و ساده باشد.
  • این زبان برنامه‌نویسی برای کسب‌وکارها و افراد رایگان است.
  • به دلیل جامعه گسترده و وسیعی که دارد به شما اجازه می‌دهد مشکلات خود را راحت‌تر حل کنید و دیگر نیازی به جستجوی فراوان نداشته باشید. زمانی که به مشکل بر می‌خورید کافیست وارد گوگل شوید و مشکل خود را تایپ کنید. در کسری از ثانیه با صدها راه‌حل مواجه می‌شوید که مسیر را برایتان تسهیل می‌کنند.
  • این زبان برنامه‌نویسی را می‌توان در پروژه‌های مختلف برای حل مشکلات پیچیده و پیشرفته استفاده کرد.
  • پایتون یک زبان همه کاره است و می‌توان از آن در حوزه‌های مختلف بهره برد.

 

یادگیری پایتون چقدر طول می‌کشد؟

همانطور که در قسمت‌های قبلی اشاره کردیم، دستورات و کدهای این زبان برنامه‌نویسی بسیار ساده و شبیه زبان انگلیسی هستند. پس اگر با زبان انگلیسی رابطه خوبی دارید می‌توانید اصول پایه‌ای پایتون را در کمتر چند هفته یاد بگیرید.

 

یادگیری پایتون چقدر طول می‌کشد؟

دوره‌های رایگان زیادی در اینترنت وجود دارد که به شما کمک می‌کنند در طول یک ماه بر مقدمات این زبان برنامه نویسی محبوب مسلط شوید. اما اگر می‌خواهید به یک برنامه‌نویس پیشرفته تبدیل شوید باید روزی ۵ الی ۶ ساعت از زمان خود را بر روی یادگیری این زبان صرف کنید و چیزی حدود ۲۱ هفته را برای بهبود مهارت‌های خود مدنظر داشته باشید. به طور خلاصه در ابتدا بر روی مقدمات آموزش برنامه نویسی پایتون کار کنید، سپس مسیر خود را بر اساس علاقه‌تان مشخص کنید و ۵ الی ۶ ماه را به طور مداوم برای تمرین و تکرار اختصاص دهید.

 

کاربردهای پایتون که باید بدانید

خوب اگر تا به حال قانع شده‌اید که پایتون یک زبان برنامه نویسی محبوب و پرتقاضاست حتماً یک سوال دیگر ذهن‌تان را مشغول کرده است. از این زبان برنامه‌نویسی در چه حوزه‌هایی می‌توانم استفاده کنم؟ در ادامه کاربردهای پایتون را با هم بررسی می‌کنیم تا دید بهتری نسبت به آن داشته باشید:

 

پایتون برای امنیت سایبری

پایتون کتابخانه‌ها و فریم ورک‌های مفید و کاربردی برای متخصصان حوزه امنیت سایبری فراهم می‌کند. به همین خاطر است که افراد این حوزه به راحتی می‌توانند از این زبان برنامه‌نویسی برای موارد امنیتی بهره‌مند شوند. بهتر است بدانید که پایتون برای تست نفوذ هم کاربردهای مختلفی دارد و می‌تواند این فرایند را تا حد زیادی تسهیل کند. تحلیل‌گران حوزه امنیت سایبری از پایتون استفاده می‌کنند تا اسکریپت‌های خودکاری را طراحی کنند. این اسکریپت‌ها به کمک کتابخانه‌هایی نوشته می‌شوند که کار با آن‌ها ساده است و تنها به چند خط کد نیاز دارد. چنین ابزارهای خودکاری می‌توانند جنبه‌های مختلف شبکه را مورد بررسی قرار دهند و آسیب‌پذیری‌هایشان را شناسایی کنند.

 

ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی

از آنجایی که پایتون یک زبان برنامه نویسی پایدار، انعطاف پذیر و ساده است می‌تواند یک گزینه عالی برای پروژه‌های هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ باشد. در حقیقت این زبان برنامه‌نویسی یکی از گزینه‌های محبوب دیتاساینتیست‌ها محسوب می‌شود و پروژه‌های زیادی در این حوزه توسط پایتون انجام شده است.

پس اگر قصد دارید وارد دنیای هوش مصنوعی و علم داده شوید یادگیری این زبان برنامه نویسی را در اولویت خود قرار دهید.

 

تحلیل داده

یکی دیگر از کاربردهای مهم پایتون استفاده از آن در حوزه تحلیل داده است. به کمک این زبان برنامه‌نویسی می‌توانید اطلاعاتی را که جمع آوری کرده‌اید تحلیل کنید و از آن‌ها بینش‌های جذابی به دست آورید.

 

بصری سازی داده‌ها

آیا می‌دانستید که پایتون کتابخانه‌های متن باز و رایگان زیادی برای بصری سازی داده‌ها دارد؟ فرض کنید شما مسئول تحقیق و پژوهش بر روی یک پروژه هستید و می‌خواهید گزارشی که به دست آورده‌اید را به صورت نمودارهای جذاب و عالی نمایش دهید. در این شرایط ممکن است به سراغ نرم‌افزارهای مختلفی بروید اما یادتان باشد پایتون کتابخانه‌های گرافیکی زیادی دارد و به شما کمک می‌کند هر نموداری که دوست داشتید را بر اساس نیازتان ترسیم کنید. به عنوان مثال کتابخانه‌هایی مثل پانداس و پلاتلی از جمله کتابخانه‌های محبوبی هستند که بصری سازی داده‌ها را تسهیل می‌کنند.

 

توسعه وب

برای توسعه وب پایتون یک گزینه عالی محسوب می‌شود. این موضوع بدین خاطر است که فریم ورک‌های توسعه وب زیادی برای پایتون وجود دارد و از بین آن‌ها می‌توان یکی را انتخاب کرد. مثلا شما می‌توانید بین Django و فلسک یکی را انتخاب کنید. این فریم ورک‌ها برای ایجاد و طراحی سایت استفاده می‌شوند و کتابخانه‌ها و ماژول‌های متنوعی دارند.

 

طراحی و توسعه بازی

عاشق بازی هستید و می‌خواهید یک بازی جذاب برای مخاطبان خود طراحی کنید؟ پس چرا از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده نمی‌کنید؟

اگرچه بیشتر افراد بر این باورند که پایتون استانداردهای مورد نیاز برای توسعه بازی را ندارد اما خیلی‌ها عاشق این زبان هستند. شما می‌توانید بازی‌های ساده‌ای را به کمک این زبان برنامه‌نویسی طراحی کنید و از آن لذت ببرید.

 

امور مالی

پایتون از جمله زبان‌های محبوبی است که کاربردهای زیادی در دنیای امور مالی دارد. این زبان برنامه نویسی برای تحلیل کمی و کیفی داده‌های مالی استفاده می‌شود و می‌تواند یک ابزار عالی برای ارزیابی و مشخص کردن ترندهای قیمت و پیش بینی‌های مرتبط باشد. همانطور که می‌دانید پایتون یک ابزار عالی و ایده‌آل برای کار با بیگ دیتا محسوب می‌شود و کتابخانه‌های زیادی برای پردازش اطلاعات دارد. پس اگر در حوزه مالی فعال هستید سری به پایتون بزنید.

 

سئو

یکی دیگر از کاربردهای پایتون استفاده از آن در دنیای سئو یا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوست. به کمک این زبان برنامه‌نویسی می‌توانید نحوه استفاده از کیوردها در یک صفحه را بررسی کنید، از پردازش زبان طبیعی بهره ببرید و از ابزارهای قدرتمند آن برای جمع آوری داده از سرتاسر وب بهره ببرید. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که خلاقیت را چاشنی کار خود کنید.

 

پروژه‌های پایتون برای مبتدی‌ها

اگر تازه وارد دنیای برنامه‌نویسی شده‌اید و نمی‌دانید چطور باید مسیر خود را پیش ببرید زیاد نگران نباشید. اطلاعات زیادی در اینترنت وجود دارد که به شما کمک می‌کند مسیرتان را بهتر و راحت‌تر طی کنید. در ادامه برخی از پروژه‌های محبوب و البته ساده پایتون را برای افراد مبتدی معرفی می‌کنیم تا دید بهتری نسبت به این زبان برنامه‌نویسی داشته باشید و از دست به کد شدن نترسید:

  • یک بازی ساده برای حدس کلمات، اعداد یا یک موضوع خاص طراحی کنید
  • یک بازی ماجراجویانه مبتنی بر متن طراحی کنید.
  • یک ماشین حساب ساده با پایتون بنویسید.
  • یک آزمون تعاملی و ساده بنویسید.
  • یک ساعت ساده با پایتون طراحی کنید.

بعد از اینکه بر مقدمات این زبان برنامه نویسی مسلط شدید می‌توانید به سراغ مراحل پیشرفته بروید و دانش خود را عمیق‌تر کنید.

 

حرف آخر

همانطور که مشاهده کردید پایتون یک زبان برنامه نویسی محبوب است که کاربردهای متنوعی دارد. به کمک کتابخانه‌های زیادی که در این زبان برنامه‌نویسی گنجانده شده است شما می‌توانید فعالیت‌های مختلفی را انجام دهید. دلایل زیادی برای یادگیری python وجود دارد اما اگر می‌خواهید یک مهارت پرتقاضا را در اختیار داشته باشید و حقوق و درآمد خوبی را تجربه کنید باید یادگیری این زبان برنامه‌نویسی را در میان اولویت‌های خود قرار دهید. دوره‌های رایگان را بررسی کنید و اگر نیاز بود به سراغ دوره‌های پولی بروید. در چنین شرایطی قادر خواهید بود مهارت‌های خود را توسعه دهید و به فرد ماهری تبدیل شوید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۲

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link