فهرست مقاله
- سرور مجازی یا vps چیست؟
- سرور مجازی چگونه کار میکند؟
- کاربرد دقیق vps در کجاست؟
- سرور مجازی مدیریت شده چیست؟
- سرور مجازی مدیریت نشده و یا خام چیست؟
- سرور مجازی لینوکس چیست؟
- سرور مجازی ویندوز چیست؟
- سرور مجازی میکروتیک چیست؟
- تفاوت سرور مجازی ایران و خارج در چیست؟
- سرور مجازی (vps) چگونه ساخته می شود؟
- انوع vps و مجازی سازها
- مزایای سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی
- مزایای vps نسبت به هاست اشتراکی
- خدمات اضافی سرور مجازی شامل چه مواردی هستند؟
- محبوب ترین و پرفروش ترین دیتاسنترها در ایران
- ویدیوی از دیتاسنتر گوگل
- مزایای استفاده از vps چیست
vps چیست؟ vps یا (virtual private server) بخشی کوچک و ایزوله شده از یک سرور اختصاصی است که توسط مجازی سازها ایجاد میشود. اگر یک وبسایت داشته باشید و یا در اینترنت یک فرد فعالی باشید قطعا نام vps برای شما غریبه نخواهد بود. vps یا همان سرور مجازی حدفاصلی بین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی است. در سرور مجازی شما دارای منابع مخوص به خود هستید پس از این نظر شبیه هاست اشتراکی نیست و از طرفی هم دارای دسترسی ۱۰۰ درصدی به سخت افزار سرور مانند سرور اختصاصی نیست.
منابع vps با توجه به نوع مجازی ساز میتواند اختصاصی و یا اشتراکی باشد. در این حالت شما با پرداخت هزینه کمتر امکاناتی مانند یک سرور اختصاصی به دست میآوردید.
سرور مجازی یا vps چیست؟
کلمۀ VPS مخفف شده عبارت Virtual Private Server به معنی سرور مجازی اختصاصی است. سرور، در واقع همان رایانه قدرتمندی است که همانند سیستم شخصی شما عمل میکند ولی با این تفاوت که سختافزار به مراتب قدرتمندتری برای پردازش دادهها دارد. بر روی این سرورها اطلاعات وبسایتها بارگذاری میشوند تا در صورت درخواست کاربران و بازدید از سایت این اطلاعات پردازش شده و به آنها نمایش داده شود.
هر زمان که کاربری آدرس دامنه سایت شما را در مرورگرش وارد میکند، سرور بعد از دریافت اطلاعات لازم پاسخ را برای مرورگر کاربر میفرستد و به این ترتیب، وبسایتتان برای کاربران نمایش داده میشود.
پس به طور خلاصه سرور مجازی بخش کوچک شدهای از یک سرور اختصاصی است که به منظور مدیریت منابع و یا امکان استفاده همزمان به صورت مجزا از منابع سخت افزاری توسط کاربران بیشتر از یک کامپیوتر ایجاد و مورد استفاده قرار میگیرد.
سرور مجازی چگونه کار میکند؟
تفاوت سرور مجازی با سرورهای اختصاصی در این است که بر روی سرور اصلی یک برنامه مجازی ساز نصب میشود و سختافزار سرور اختصاصی را به بخشهای کوچکتری به صورت نرمافزاری شکسته و هر کدام را در قالب یه سرور مجزای مجازی در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهد.
تکنولوژی مجازیسازی این امکان را میدهد به جای خرید چند سرور اختصاصی و صرف هزینههای بسیار زیاد و فقط با نصب یک برنامه مجازی ساز به تعداد زیادی از یک سرور مجازی را روی سرور اصلی ساخت و از آن کاملاً مجزا استفاده کرد.
در واقع مجازیسازها به شما این امکان را میدهند حتی بتوانید سختافزارهای ایزوله شده برای یک سرور مجازی بسازید به طوری که استفاده از منابع آنها برای دیگر سرورها ممکن نبوده و مختص یک کاربر مشخص باشد یعنی به واقع شما یک مینی سرور اختصاصی برای خودتان خواهید داشت.
کاربرد دقیق vps در کجاست؟
امروزه بسیاری از وبسایتهای دنیا بر بستر vps میزبانی میشوند. هدف از ایجاد و ارائه سرور مجازی کاهش هزینه و داشتن سروری با منابع اختصاصی با بالاترین نوع دسترسی میباشد. امروزه استفاده از vps به شدت فراگیر شده به طوری که هر امور کوچکی در بستر وب توسط وبمستران بر اساس سرور مجازی انجام میشود.
برخی از کاربردهای سرور مجازی را می توان به راهاندازی هاست اشتراکی و یا اختصاصی برای میزبانی سایت، رفع موانع تحریمی و خرید از سایتهای خارجی، نصب نرمافزارهایی که نیاز به آنلاین بودن دائمی دارند و … اشاره کرد.
سرور مجازی مدیریت شده چیست؟
زمانی که قصد خرید سرور مجازی را داشته باشید به احتمال زیاد در حین پروسه خرید سرور با دو گزینه مواجه خواهید شد، سرور مجازی مدیریت شده و یا سرور مجازی مدیریت نشده، در حالتی که شما سرور مجازی مدیریت شده را انتخاب کنید به احتمال بسیار زیاد هزینه اولیه خرید شما افزایش خواهد یافت و دلیل آن خدماتی است که شرکت ارائهدهنده سرور مجازی به شما خواهد داشت.
امکاناتی چون مدیریت سرور، بررسی ماهانه و دوره و یا حتی کانفیگ اولیه سرور میتواند جز خدمات سرورهای مجازی مدیریت شده باشد.
سرور مجازی مدیریت نشده و یا خام چیست؟
سرور مجازی مدیریت نشده یا خام در حالتی پیشنهاد میشود که شما حداقلهای آشنایی با دانش مدیریت سرور را داشته باشید. در این صورت شما بدون نیاز به خدمات ارائهدهنده سرور مجازی یا شرکت هاستینگ میتوانید خودتان با کاهش هزینهها مدیریت و امور کانفیگ سرور را شخصاً انجام دهید. در این نوع از سرورهای مجازی هیچ خدمات خاصی به مشتریان ارائه نمیشود و صرفاً آمادهسازی اولیه شامل ایجاد و نصب سیستمعامل را شامل خواهد شد.
سرور مجازی لینوکس چیست؟
سرور مجازی لینوکس همان سرور انتخابی شما در پروسه خرید با منابع سختافزاری یکسان است و تنها تفاوت آن با سرور مجازی ویندوزی در نوع سیستمعاملی است که بر روی سرور نصب میشود. در vps لینوکسی سیستمعامل نصب شده روی سرور، لینوکس و معمولاً یکی از توزیعهای Centos و یا Ubuntu میباشد.
سرور مجازی ویندوز چیست؟
سرور مجازی ویندوز نیز مانند سرور لینوکسی تنها تفاوتش در نوع سیستمعامل نصب شده روی فضای مجازی سرور اختصاصی است. در این نوع از سرورهای مجازی یکی از نسخههای windows server و یا به درخواست مشتری حتی نسخههای دسکتاپی مثل ویندوز ۱۰ و … نصب میشود.
سرور مجازی میکروتیک چیست؟
روتر نرمافزاری میکروتیک برای مدیریت اکانت و مشتریان و همچنین مدیریت شبکه کاربرد گستردهای دارد. چنانچه مدیر شبکه نیاز به استفاده از روتر نرمافزاری میکروتیک بر روی بستر سرور مجازی را داشته باشد این امکان در اختیارش خواهد بود تا در روند خرید سرور مجازی از ارائه دهنده درخواست نصب روتر میکروتیک را داشته باشد.
تفاوت سرور مجازی ایران و خارج در چیست؟
منظور از سرور مجازی ایران و یا خارج در لوکیشن قرارگیری سرور است. اگر سرور سختافزاری در یکی از دیتاسنترهای ایرانی قرار گیرد به آن اصطلاحاً سرور مجازی ایران گفته میشود. به دلیل پینگ پایین و قرارگیری این سرورها در لوکیشن داخلی سرعت بارگذاری و دسترسی به سرور بالاتر خواهد بود ولی این را هم باید مدنظر داشت سرورهای خارجی دارای کیفیت بالاتر و شبکه بسیار قدرتمندتر و پایدارتری هستند.
سرور مجازی (vps) چگونه ساخته می شود؟
یک مدیر سرور با تهیهی یک سرور اختصاصی یا dedicated server و نصب یک مجازی ساز تحت سرور مانند Kvm,Vmware ESXI,Xen میتواند سرور اصلی را به بخشهای کوچکتری تبدیل کرده و برای هرکدام بر اساس نیاز مشتری و یا کاربرد شخصی منابع اختصاصی و مجزا تعریف کند.
برای مثال یک سرور با داشتن RAM و هارد و CPU اختصاصی شده و یک سیستمعامل دلخواه همچون لینوکس و یا ویندوز ایجاد شده و با داشتن دسترسی root و یا administrator در اختیار کاربر قرارگیرد.
این مورد باعث میشود تا نیاز خریدار به داشتن سروری کاملاً اختصاصی و امن و داشتن دسترسی ادمین بدون دخالت فردی واسط با کاهش چشمگیر هزینهها در مقایسه با سرور اختصاصی برطرف شود.
استفاده از سرور مجازی برای هر دو سوی معامله کاملاً سود داشته به طوری که مشتری با داشتن سروری اختصاصی به هدف خود رسیده و فروشنده و یا میزبان وب نیز با پرداخت هزینه یک سرور اختصاصی میتواند سرور را به قطعات کوچکتری تقسیم کرده و سود حاصله خود را به ۲ تا ۳ برابر افزایش دهد.
انوع vps و مجازی سازها
بسته به نوع مجزای ساز، منابعی که در اختیار مشتریان قرار میگیرد میتواند کاملاً اختصاصی و یا مشترک باشد.
استفاده از Vmware Esxi که به عنوان پراستفادهترین نوع مجازی ساز هم میباشد امکاناتی را در اختیار مدیر سرور قرار میدهد که به واسطه آن میتواند برای هر سرور مجازی رولهای متناسب به آن تعریف کند.
برای برخی منابع گارانتی شده در هر شرایط وضع کند، منابع برخی را محدود کند و بسیاری از امکانات مدیریتی را در اختیار آن قرار دهد.
گروهی از خریداران هم که به دنبال خرید سرور مجازی هستند نیز به دلیل مشکلاتی که سرورها با منابع اشتراکی دارند ترجیح میدهند از سرورهایی استفاده کنند که منابع آنها ۱۰۰ درصد اختصاصی و تضمینی باشد.
پس به دنبال فروشندههایی میروند که از مجازی سازهای همچون Kvm استفاده میکنند. با نصب kvm بر روی سرور، تمامی منابع سرور اختصاصی اصلی به صورت کاملاً انحصاری تقسیم میشود و اجازه استفاده از سرور اصلی را برای فروشهای بیش از اندازه و یا oversell داده نخواهد شد.
در اینگونه از موارد اگر مدیر سرور قیمت هر vps را برابر مجازی ساز Vmware Esxi قرار دهد سود آن کاهش خواهد یافت پس برای برد برد شدن معامله برای دو طرف، سرویسدهنده به ناچار قیمتها را افزایش میدهد. پس از نکات بارز سرورهای مجازی با مجازی سازهای اینچنینی میتوان به تفاوت قیمتی آنها اشاره کرد.
امکان سفارش آیپیهای متعدد در حین خرید سرور اختصاصی برای مدیر سرور فراهم میباشد. این امکان، ارائه سرور مجازی را برای تعداد زیادی از مشتریان و فقط بر روی یک سرور اختصاصی فراهم میکند.
هزینه IP به شدت پایین است و همین امر نرخ سود ارائه دهندگان خدمات سرور مجازی را به شدت افزایش میدهد.
یکی دیگر از امکانات ارائه شده توسط مجازی سازها امکان ارائه پنل مدیریتی سرورهای مجازی به صورت انحصاری برای هر مشتری است به طوری که نیاز استفاده کننده از سرور مجازی به فروشنده تا ۹۰ درصد کاهش یافته و خود مشتری قادر خواهد بود در صورت لزوم به سرور خود دسترسی داشته آن را روشن، خاموش، ریست کند و حتی مقدار استفاده از منابع سرور همچون پهنای باند، رم، سی پیو و… را بررسی کند.
خوب تا اینجای کار متوجه شدید vps چیست حالا می خواهیم کمی درباره امکانات ارائه شده حین خرید سرور مجازی و برترین دیتاسنترهای جهان با شما صحبت کنیم با ما همراه باشید.
مزایای سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی
سرور مجازی در مقایسه با سرور اختصاصی به مراتب ارزانتر بوده و دقیقاً منابع مجزا مانند سرور اختصاصی در اختیار شما قرار میدهد.
یکی دیگر از مزایای سرور مجازی مدیریت شوندگی راحتتر آن در مقایسه با سرور اختصاصی است که به شما امکان مدیریت آسانتر در مقیاس کوچکتر را فراهم میکند.
قابلیت ارتقا یکی دیگر از مزایای سرور مجازی در مقایسه با سرور اختصاصی است که به مدیر سرور اجازهی ارتقا سختافزار در هر لحظه از روز را میدهد.
مزایای vps نسبت به هاست اشتراکی
- عدم وابستگی در مدیریت سیستم عامل و نصب نرم افزارهای موردنیاز
- امکان خاموش، روشن و reboot کردن سرور توسط خریدار
- منابع کاملا ایزوله و اختصاصی
- امنیت به مراتب بالاتر از هاست اشتراکی
خدمات اضافی سرور مجازی شامل چه مواردی هستند؟
سرورهای مجازی ارائه شده توسط ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب به صورت self-managed و یا unmanged بوده به طوری که کاربر باید خود تمامی امور راهاندازی را انجام دهد و خدمات دهنده فقط ملزم است تا سرور با منابع موردنظر شما را بر روی سرور ایجاد کرده و بر روی آن سیستم عامل شما را نصب کند و یک آدرس IP اختصاصی جهت دسترسی شما بر روی آن تنظیم کند.
هرگونه نصب سرویس و یا پنل، همچون دایرکت ادمین، سی پنل، پلسک، وبسایت پنل و… باید توسط شما انجام شود و اگر شما توانایی و دانش انجام آن را نداشته باشید برای این موارد نیز باید هزینهای به سرویسدهنده و یا شرکتها و افرادی که این خدمات را ارائه میکنند بدهید.
محبوب ترین و پرفروش ترین دیتاسنترها در ایران
بهترین دیتاسنترهای ارائه دهنده خدمت سرور اختصاصی در دنیا هتزنر آلمان، ovh فرانسه، و تمامی دیتاسنترهای امریکایی و کانادایی میباشد.
ولی در کشور ما به دلیل قیمت پایینتر سرورهای ارائه شده توسط هتزنر و داشتن پایداری مناسب و سختافزارها قابل قبول در مقایسه با قیمت ارائه شده در بین مدیران سرور و ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب بسیار پر استفاده تر است، یکی دیگر از دلایلی استفاده از سرورهای این دیتاسنتر عدم مشکلات مرتبط با تحریم در مقایسه با دیتاسنترهای فرانسه و امریکایی است.
ویدیوی از دیتاسنتر گوگل
مزایای استفاده از vps چیست
- منابع کاملاً اختصاصی
- قابلیت نصب هر نوع سیستمعامل دلخواه
- قابلیت ارتقا منابع سرور در هر زمان
- داشتن پهنای باند زیاد در مقایسه با هاست اشتراکی
- داشتن دسترسی root و یا administrator برای مشتری
- قابلیت راهاندازی میزبانی وب
- امنیت بسیار بالاتر در مقایسه با هاست اشتراکی
- قابلیت تنظیم IP متعدد بر روی یک سرور مجازی
همواره سعی ما ارائه کاملترین مطالب آموزشی در حوزه مدیریت و کانفیگ سرور به مخاطبان وب سایت مدیر سرور بوده است، امیدواریم مقاله vps چیست برای شما مفید واقع شده باشد.
سوالات متداول
جواب به این سوال کاملا بستگی دارد به نیاز و هزینه شما، اگر بودجه محدودی دارید و به دنبال داشتن منابع اختصاصی و مدیریت شونده هستید بهترین گزینه برای شما سرور مجازی vps است.
به طور کلی اگر هدف شما از تهیه سرور مجازی راه اندازی سرور برای میزبانی سایت باشد بهترین گزینه خرید سرور از نزدکترین دیتاسنتر به کشور بازدیدکنندگان سایت می باشد.
بله یکی از بهترین حالات راه اندازی سایت استفاده و مدیریت روی سرورهای مجازی است. در این حالت شما به عنوان مدیر سرور می توانید به راحتی مشتریان خود را مدیریت کنید.
هاست اشتراکی یک فضای مشترک بین تمامی استفادهکنندگان از منابع سرور است که در این حالت فقط بخش مشخصی از هارد سرور در اختیار مشتریان قرار میگیرد هدف از هاست اشتراکی راهاندازی وبسایت بوده ولی در سرور مجازی کاربردهای متنوعی برای استفادهکنندگان فراهم میشود و امکان دسترسی کامل به سرور و مدیریت آن وجود دارد.
خیلی مطلب عالی وزیبایی بود
لطفا در مورد vds هم مطلب بگذارید
سلام
آیا دیتاسنتر هتزنر رو شما توصیه می کنید؟
سلام و ارادت
هتزنر یکی از بهترین دیتاسنترهای اروپایی است که هزینه مناسبی هم داره و بسیاری از سرور مجازی های استفاده شده از این دیتاسنتر هستش