فهرست مقاله
در حوزه امنیت سایبری داشتن ابزارهای موثر برای افراد حرفهای که به دنبال محافظت از سیستمهای دیجیتال خود هستند و میخواهند با تهدیدهای سایبری مقابله کنند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. کالی لینوکس یکی از سیستم عاملهای پرکاربرد و قدرتمند است که به عنوان پلتفرم جذابی برای هکرهای قانونی محسوب میشود.
این سیستم عامل به هکرها اجازه میدهد تست نفوذ را به خوبی انجام دهند و امنیت سیستمها و شبکههای رایانهای را بسنجند. سیستم عامل kali Linux که با تمرکز بر امنیت و قابلیتهای حرفهای برای تست نفوذ طراحی شده است طیف وسیعی از ابزارها و منابع را برای شناسایی نقاط ضعف زیرساختهای دیجیتال فراهم میکند. در این مقاله قصد داریم به بررسی این سیستم عامل بپردازیم و آن را از جنبههای مختلف بررسی کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
کالی لینوکس چیست؟
کالی لینوکس توزیع لینوکسی مبتنی بر دبیان است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ توسط ماتی آهارونی و دوون کرنز به عنوان بک ترک (Back Track) طراحی و توسعه پیدا کرد. در سال ۲۰۱۳ این سیستم عامل به عنوان کالی لینوکس معرفی شد و در کمترین زمان به محبوبیت بالایی رسید. این سیستم عامل ابزارهای امنیتی متعددی در خود دارد و همین امر آن را به یک گزینه جذاب برای هکرهای قانونی تبدیل میکند.
چرا هکرها از کالی لینوکس استفاده میکنند؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کالی لینوکس خودش را به عنوان یک گزینه همه کاره و پیشرو معرفی کرد که ابزارهای متعددی برای تست دارد. شاید به همین دلیل باشد که افراد این سیستم عامل را بیشتر از گزینههای دیگر دوست دارند و از آن برای کارهای مختلفی بهره میبرند. کار با کالی لینوکس برای هک قانونی بسیار محبوب است و به دلیل قابلیتهای درون ساختی که در آن وجود دارد چنین فرآیندی کاملا تسهیل میشود.
کالی لینوکس برای چه کاری استفاده میشود؟
کالی لینوکس عمدتا برای تست نفوذ پیشرفته و بررسی وضعیت امنیت سیستمها و شبکههای رایانهای مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم عامل صدها ابزار متنوع دارد که هر کدام از آنها وظایف امنیتی مختلفی را انجام میدهند. شما میتوانید به کمک این پلتفرم کارهایی مثل تست نفوذ، تحقیق امنیتی، بررسی مشکلات و آسیب پذیریهای رایانهای و معندسی معکوس را انجام دهید. پس اگر عاشق دنیای هک هستید باید کار با این سیستم عامل را در میان اولویتهای اصلی خود قرار دهید.
ابزارها و قابلیتهایی که بهتر است بشناسید
در این بخش میخواهیم کمی بر روی سیستم عامل کالی عمیقتر شویم و ببینیم چه ابزارها و قابلیتهایی در آن گنجانده شده است.
ابزارهای تست نفوذ
کالی لینوکس مجموعه گستردهای از ابزارهای تست نفوذ قدرتمند را در خود دارد. این ابزارها اسکنرهای قدرتمندی برای بررسی آسیب پذیریها هستند و میتوانند شبکه شما را مورد بررسی قرار دهند. به کمک این ابزارهای آنالیز کننده میتوان مشکلات مربوط به پسوردها را به دست آورد و ارزیابی جامعی نسبت به شبکههای بی سیم داشت. از جمله ابزارهای عالی که میتوان در کالی لینوکس از آنها بهره برد میتوان به فریم ورک Metasploit ،Nmap ،Wireshark اشاره کرد.
مهندسی معکوس
تا به حال اسم مهندسی معکوس را شنیدهاید؟ کالی لینوکس مجموعهای جذاب و البته گسترده از ابزارها را برای مهندسی معکوس در اختیار شما قرار میدهد. این ابزارها تحلیل و بررسی بدافزارها، مشکلات مربوط به سیستمها، تحلیل حافظه و ریکاوری دادهها را به خوبی انجام میدهند. ابزارهای مختلفی در این دسته بندی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به فریم ورک Volatility، Autopsy و Radare2 اشاره کرد.
تامین امنیت شبکههای بی سیم
کالی لینوکس در کنار قابلیتهای متنوعی که تا به اینجای کار معرفی کردیم شامل ابزارهای کاربردی برای بررسی امنیت شبکههای بیسیم است. همانطور که میدانید شبکههای بی سیم اگر به درستی مورد بررسی قرار نگیرند و امنیتشان تامین نشود مسیر عالی برای نفوذ به سیستم و دسترسی به اطلاعات حساس هستند.
این ابزارها شما را قادر میسازند شبکههای بی سیم را برای وجود آسیبپذیریها بررسی کنید، پکت اسنیفینگ را انجام دهید و سیستم بی سیم را مورد حمله قرار دهید و قدرتشان را بسنجید. در این دسته بندی هم ابزارهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله آنها میتوان به Reaver، Kismet و Wifite اشاره کرد.
امنیت وب اپلیکیشنها
کالی لینوکس به عنوان یکی از توزیعهای لینوکس از طیف وسیعی از ابزارها برای تست امنیت وب اپلیکیشنها پشتیبانی میکند. این ابزارها به شناسایی آسیبپذیریهای مختلف همچون تزریق SQL و XSS کمک میکنند. برای بررسی امنیت وب اپلیکیشنها هم میتوان از ابزارهای متنوعی مثل Nikto و SQLmap استفاده کرد.
حریم خصوصی و گمنامی
اگر به دنبال حریم خصوصی و گمنامی هستید باز هم کالی لینوکس میتواند یک سیستم عامل کاربردی و عالی برایتان باشد. در این شرایط میتوانید از ابزارها و نرمافزارهایی مثل Tor استفاده کنید یا ابزارهای ارتباطی همچون GnuPG را برای رمزگذاری دادههای حساس خود به کار ببرید.
کاربردهای کالی لینوکس چیست؟ ۳ کاربرد جذاب
در این بخش میخواهیم برخی از کاربردهایی که سیستم عامل kali برایتان به ارمغان میآورد را بررسی کنیم.
تست نفوذ و هک قانونی
همانطور که قبلاً هم بیان کردیم کالی لینوکس یک گزینه عالی و محبوب برای هکرهای قانونی است. اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید و میخواهید مسیر هک قانونی خود را هموارتر کنید Kali Linux بهترین گزینه برایتان خواهد بود.
شما میتوانید از این سیستم عامل برای تست نفوذ، شبیه سازی حملات واقعی، بررسی امنیت شبکه و سیستمهای رایانهای و بررسی امنیت اپلیکیشنهای مختلف استفاده کنید. ابزارهای گسترده این سیستم عامل به شما اجازه میدهد آسیب پذیریها را شناسایی کنید، وضعیت امنیتی سیستمها را مورد بررسی قرار دهید و سازمان خودتان را در برابر حملات احتمالی بیمه نمایید.
آموزش امنیت سایبری
کالی لینوکس یک منبع بینظیر برای آموزش امنیت سایبری محسوب میشود. این روزها سازمانها و موسسات آموزشی زیادی هستند که تلاش میکنند از این سیستم عامل برای ارائه تجربههای کاربردی و عملی خود استفاده کنند. رابط کاربرپسند و مستندات گسترده موجود در این سیستم عامل باعث شده است دانشجویان به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند. حتی اگر فرد مبتدی هستید باز هم میتوانید این سیستم عامل و نحوه کار با آن را به راحتی بیاموزید.
تست اپلیکیشنها در چرخه توسعه
سیستم عامل Kali Linux را میتوان برای تست امنیت اپلیکیشنها در طول چرخه توسعه مورد استفاده قرار داد. زمانی که شما در حال توسعه یک اپلیکیشن کاربردی هستید بدون شک باید از امنیت آن مطمئن شوید. در ابتدای مسیر توسعه یک برنامه، کالی لینوکس وارد میدان میشود و تستهای مختلفی را برای اطمینان از امن بودن برنامه ارائه میکند. با انجام ارزیابیهای امنیتی و تست آسیب پذیری به کمک این پلتفرم، دولوپرها میتوانند نقاط ضعف احتمالی را قبل از ارائه نسخه اصلی شناسایی و برطرف کنند.
چرا باید از کالی لینوکس استفاده کنیم؟
دلایل زیادی برای استفاده از این سیستم عامل وجود دارد. اگر به دنبال دلیل منطقی هستید و میخواهید بدانید چرا باید به سمت این پلتفرم مهاجرت کنید حتما بخش زیر را مطالعه نمایید:
- رایگان بودن: شاید مهمترین و اصلیترین دلیل برای استفاده از کالی لینوکس رایگان بودن آن است. شما میتوانید به صورت رایگان از این پلتفرم استفاده کنید.
- ابزارهای متنوع: همانطور که مشاهده کردید این سیستم عامل طیف وسیعی از ابزارها را برای تست نفوذ و بررسی امنیت سیستمها دارد. بیش از ۶۰۰ ابزار متنوع برای کالی لینوکس طراحی و توسعه پیدا کرده است و همین امر آن را به گزینه قدرتمند تبدیل میکند.
- اپن سورس بودن: متن باز بودن کالی لینوکس دلیل دیگری برای استفاده از آن است. شما به عنوان یک دولوپر یا حتی کاربر ساده میتوانید کدهای موجود را ویرایش کنید یا از کدهایی که توسط دیگران ویرایش و توسعه پیدا کردهاند بهره ببرید.
- پشتیبانی از زبانهای متعدد: هرچند بیشتر ابزارهای مربوط به تست نفوذ به زبان انگلیسی نوشته شدهاند اما این سیستم عامل از زبانهای مختلفی پشتیبانی یمکند.
- قابلیت سفارشی سازی: دولوپرها میتوانند کالی لینوکس را بر اساس نیازهایشان سفارشی سازی کنند.
سیستم مورد نیاز برای نصب kali Linux چیست؟
شاید باور نکنید اما نصب این سیستم عامل راحتتر از آن چیزی است که فکرش را میکنید. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که مطمئن شوید سیستمتان از لحاظ سختافزاری با این سیستم عامل همخوانی دارد.کالی با پلتفرمهای ARM، AMD64 و i386 سازگار است. حداقل نیازمندیهای سختافزاری برای نصب این سیستم عامل در ادامه بیان شده است اما بهتر است سیستم قدرتمندی داشته باشید:
- حداقل فضای خالی ۲۰ گیگابایتی برای نصب کالی
- رم برای معماری i386 و AMD64 حداقل یک گیگابابت است. با اینحال بهتر است رم ۲ گیگابایتی بر روی سیستم خود داشته باشید.
- ویرچوال باکس، پشتیبانی از بوت USB و درایو CD/DVD
سخن نهایی
کالی لینوکس یکی از موثرترین و بهترین سیستم عاملهایی است که کاربردهای متنوعی در اختیار شما قرار میدهد. هر چند بیشتر افراد بر این باورند که این سیستم عامل برای افراد مبتدی مناسب نیست اما یادگیری آن کار دشواری محسوب نمیشود. شما میتوانید کار با ابزارهای آن را از همین امروز شروع کنید. این سیستم عامل یک گزینه شگفت انگیز برای افراد حرفهای همچون متخصصان حوزه امنیت و هکرهای قانونی است. با وجود ابزارهای کاربردی که در این سیستم وجود دارد شما میتوانید تستهای مختلفی همچون تست نفوذ را در کمترین زمان ممکن انجام دهید و از امنیت سیستمها و شبکههای رایانهای خود مطمئن شوید.
فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که کار با کالی نیازمند تمرین و تجربه است. پس اگر میخواهید بر این پلتفرم مسلط شوید ابزارهای مختلفی که در آن وجود دارد را فهرست کنید و کار با آنها را بیاموزید.