آموزش تولید محتوا از ۰ تا ۱۰۰ و کسب درآمد پایدار

آموزش تولید محتوا

تولید محتوا، از مهم‌ترین عوامل رشد چشمگیر یک وبلاگ یا وب‌سایت می‌باشد. زیرا در حال حاضر، اولین منبعی که هر شخصی برای پیدا کردن جواب سؤال‌های موجود در ذهنش از آن استفاده می‌کند، گوگل است.

به این صورت که جمله‌ی مورد نظر را در کادر جستجو تایپ کرده و با استفاده از محتواهای پیدا شده، ابهامات ذهن خود را برطرف می‌کند.

گوگل، روزانه پاسخگوی چهار میلیارد جستجوگر یا همان کاربر است که این عدد نشان‌دهنده‌ی محبوبیت این موتور جستجو می‌باشد.

علت این امر هم آن است که گوگل، با توجه به استانداردهای خود، برترین سایت‌هایی که دارای محتوای مرتبط با جستجوی کاربر هستند را در اختیار او قرار می‌دهد.

شما باید تمامی نکات و تکنیک‌هایی که منجر به تولید محتوا جذاب و تأثیرگذار می‌شود را بدانید و بر اساس آن، استراتژی بازاریابی محتوا خود را طراحی کنید.

وقتی سؤالی را در نوار جستجو وارد می‌کنید، لینک‌هایی که در نتایج جستجوی شما ظاهر می‌شوند، همان محتواهایی هستند که شما به صورت روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنید.

تولید محتوا

برای مثال روش آشپزی در اینستاگرام، پست‌های مختلف وبلاگ، فیلم‌های مربوط به حیوانات، گیف‌ها، استیکرها و … همگی یک سری محتوا در موضوعات مختلف هستند.

محتوا بخش بزرگی از زندگی روزمره می‌باشد. چون باعث بالابردن سطح آگاهی می‌شود، با استفاده از آن می‎توان پاسخ سؤالات را پیدا کرد و راهنمایی‌های موجود را به دست آورد.

تولید محتوای مناسب، به شما کمک می‌کند تا مشتری‌ها و کاربران هدف را به سمت سایت خود هدایت کنید و در نهایت کسب‌وکارتان را رونق بیشتری دهید.

به عبارتی دیگر، اگر شما قادر به تولید محتوا نباشید، از جامعه امروزی بسیار عقب خواهید ماند.

البته تولید محتوا دارای فاکتور‌ها و ویژگی‌های خاصی می‌باشد که حتماً باید رعایت شوند تا در نهایت بتوان یک محتوای با کیفیت را تولید کرد.

پیشنهاد مدیر سرور: ویدیوی وبینار تولید محتوا در ۱ ساعت

تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا، فرآیند تولید ایده‌هایی است که برای کاربرانی که از سایت شما بازدید می‌کند، جذاب باشد. تولید محتوا اشکال متنوعی دارد:
• محتوای نوشتاری یا تصویری به صورت وبلاگ
• ویدئو
• اینفوگرافی
• انواع دیگر محتوا

چرا تولید محتوا مهم است؟

تولید محتوا عمل نهایی بازاریابی درونگرا (inbound marketing) می‌باشد. همچنین مزیت‌هایی نیز دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.
• تولید محتوا، باعث می‌شود اطلاعات رایگان و مفیدی را در اختیار کاربران هدف قرار دهید، در جهت جذب آن‌ها تلاش کنید و در نهایت آن‌ها را به کاربران دائمی تبدیل کنید.
• ۶۱٪ از خریدهای آنلاین، نتیجه مستقیم ارتباط مشتری با یک وب‌سایت یا وبلاگ است.
 شرکت‌هایی که ماهانه بیشتر از ۱۶ پست در وبلاگ‌هایشان منتشر می‌کنند، نسبت به شرکت‌هایی که کمتر از ۴ پست در هر ماه ارسال می‌کنند، ۳٫۵ برابر ترافیک بیشتری دارند.  تولید محتوا با رشد تجارت برابر است؛ بنابراین، باید روند تولید محتوای منحصربه‌فرد و پربار را یاد بگیرید.
ما در این مقاله قصد داریم این روند را به شما آموزش دهیم. پس اگر قصد تولید محتوا دارید، با ما در ادامه‌ی این مقاله همراه باشید.

برنامه‌ریزی و استراتژی تولید محتوا

یک مهندس معمار، هیچ‌وقت اقدام به ساختن ساختمان و یا بنایی بدون طراحی و کشیدن نقشه آن نمی‌کند؛ محتوا نیز به همین صورت تولید می‌شود و بدون برنامه‌ریزی نباید به تولید محتوا پرداخت.

برنامه ریزی و ایجاد استراتژی تولید محتوا

در صورت تولید محتوا بدون وجود طرح و استراتژی خاص، ممکن است نتوانید یک مقاله منسجم تولید کنید و حتی ممکن است هر لحظه از هدف اصلیتان دور شوید.

یک استراتژی محتوا شامل موارد زیر است:

• برند
• لحن بیان مناسب با موضوع مقاله
• تبلیغ محتوا
• و در نهایت ویرایش مجدد محتوا

در این مقاله قصد داریم شما را قدم‌به‌قدم برای ایجاد برنامه محتوای جذاب و متناسب با هدفتان راهنمایی کنیم. پس با ما همراه باشید.

تنظیم اهداف محتوا:

دقیقاً مثل یک کمپین بازاریابی سنتی، استراتژی محتوا، باید در جهت اهداف بازاریابی شما باشد؛ که این اهداف، برگرفته از اهداف شرکت شما است.

اهداف شما می‌تواند منجر به جذب بازدیدکننده بیشتر به سایت و تولید ترافیک بیشتر شود.

البته تا زمانی که اهداف شما هوشمندانه باشد. این اهداف می‌تواند مثلاً، باعث افزایش بازدید سایت به میزان ۲۵٪ در سه ماه بعدی باشد.

پس از مشخص کردن این موضوع، هر یک از مطالب ایجاد شده باید با هدف شما مطابقت داشته باشد تا بتوانید به نتیجه مطلوب برسید.

در نهایت، ابتدا از اهداف خود شروع کنید، سپس محتوای خود را ایجاد کنید.

ساخت پرسونا برای خریدار:

ساختن یک استراتژی محتوا، بیشتر از آنچه که فکرش را کنید اهمیت دارد؛ بنابراین چند سؤال در ذهن شما به وجود خواهد آمد که باید برای آن‌ها پاسخی درست و مناسب در نظر بگیرید:

ابتدا باید بدانید مخاطبان شما چه کسانی هستند؟

چگونه می‌خواهید با آن‌ها صحبت کنید؟

کجا آن‌ها را پیدا خواهید کرد؟

ساخت پرسنای خریدار

 

نکته اصلی تولید محتوای خوب، این است که هر خواننده احساس کند که مستقیماً با او در حال صحبت هستید.

تنها راه برای رسیدن به این هدف، صمیمی بودن با بازدیدکنندگان، راهنمایان و مشتریان است؛ بنابراین موارد زیر را رعایت کنید:

• باید محتوای شما لحنی دوستانه داشته باشد.
• باید از محدودیت‌ها، حساسیت‌ها، چالش‌ها و ترس‌های مخاطبین آگاه باشید.
• باید لحن بیان شما طوری باشد که به ذهن مخاطب نفوذ کنید و آن را تحت تأثیر قرار دهید.

همیشه به یاد داشته باشید که شما در حال بازاریابی و تعامل با انسان‌هایی هستید که می‌خواهند ارتباط نزدیکی با شما داشته باشند.

در حالت ایدئال می‌توانید مستقیماً با هر فردی که از وب‌سایت شما بازدید می‌کند، صحبت کنید، اما اگر قادر به انجام این کار نیستید، راه‌حل چیست؟

در این صورت باید پرسونای خریداران خود را طراحی کنید؛ یعنی خصوصیت و ویژگی‌های مشتریان هدف را در نظر بگیرید و با استفاده از آن به صورت دقیق محتوای خود را مدیریت کنید.

پرسونای خریدار، شخصی است که می‌خواهید با استفاده از محتوای خود او را جذب کنید.

این شخصیت نیمه خیالی به عنوان نماینده مخاطبان هدف شما، یعنی افرادی که به احتمال زیاد از محتوای شما سود می‌برند و به مشتری دائم تبدیل می‌شوند، عمل می‌کند.

ایجاد یک پرسونا به کمی تحقیق، حدسیات و یک سری ترفندها نیاز دارد؛ اما نتیجه نهایی، یک تصویر واضح از شخصی است که مخاطب واقعی محصول شماست و از آن سود می‌برد.

شناخت مراحل نیاز کاربر:

این بخش دارای یک تیتر ناشناخته هست و قطعاً برای شما سؤال ایجاد کرده. پس اول با یک مثال شروع می‌کنیم بعد به توضیح این بخش می‌پردازیم تا بهتر مفهوم را درک کنید.

شناخت مراحل نیازکاربر

 

فرض کنید سردرد شدیدی گرفته‌اید، اولین کاری که احتمالاً انجام می‌دهید، تلاش برای کشف علت سردردتان است.

مثلاً ممکن است آب بدنتان کم شده باشد یا میزان مصرف کافئین را کاهش داده‌ باشید، یا شاید هم بیماری خاصی علت آن باشد.

بعد از تشخیص علت، به دنبال راه‌حلی برای درمان سردردتان می‌گردید، مثل آب خوردن، قهوه نوشیدن یا مصرف مقداری دارو.

در نهایت، شما بین راه‌حل‌های موجود تصمیم‌گیری می‌کنید.

مطلب بالا نمایشی از مراحل نیاز یک شخص برای درمان سر درد می‌باشد. هر یک از مرحله‌ها نیز هم یک قدم برای رسیدن به هدف می‌باشد.

حالا مراحل نیاز یک کاربر یا مشتری شامل موارد زیر است:

• مرحله آگاهی
• توجه
• تصمیم‌گیریبنابراین مهم است که مطالب خود را به گونه‌ای بنویسید که هر مرحله جذابیت خود را حفظ کند.

تولید محتوا برای هر مرحله از نیاز خریدار، قطعاً هیچ سؤال مهمی در ذهن بازدیدکننده باقی نمی‌ماند و هر شخصی که به سایت شما مراجعه می‌کند، پاسخ تمام نیازها را به دست آورده و اطلاعات مرتبط و مفیدی را دریافت می‌کند.

همچنین باید یک فرمت برای محتوای خود انتخاب کنید تا متناسب با هر مرحله از نیاز خریدار باشد. برای مثال:

• یک بازدیدکننده جدید در مرحله آگاهی، نمایشی زنده از محصول شما را نمی‌خواهد، بلکه به یک چک لیست سریع یا پستی از وبلاگ شما احتیاج دارد تا نیاز خود را برطرف کند.
• در مرحله تصمیم‌گیری، نیاز به دانستن همه راه‌حل‌های ممکن نیست و کاربر به مشاوره، نظرات دیگر کاربران و یا پیش‌نمایش نیاز دارد تا محصول را مشاهده کند.

در ادامه ما شما را راهنمایی می‌کنیم تا بهترین فرمت یا قالب‌های مناسب محتوا را برای هر مرحله از نیاز خریدار انتخاب کنید:

• فرمت مناسب برای مرحله آگاهی:

  1. پست بلاگ
  2. چک لیست
  3. فهرست برنامه‌ها
  4. اینفوگرافی ها
  5. کتاب الکترونیکی
  6. بازی
  7. مسابقه

• فرمت مناسب برای مرحله توجه:

  1. پادکست
  2. وبینار و یا یک بستر مجازی که با کمک آن بتوان آموزش‌های خود را مبتنی بر اینترنت ارائه کرد.
  3. استفاده از برگه کار (Worksheet) که در آن اطلاعات محصول وجود داشته باشد.
  4. استفاده از ماتریس مقایسه
  5. الگو

• فرمت مناسب برای مرحله تصمیم‌گیری:

  1.  پیش‌نمایش آنلاین محصول
  2. آزمایش رایگان
  3. راهنمای محصول
  4. مشاوره و یا مطالعه‌ی نظر خریداران دیگر
  5. اتیکت

بررسی محتوا:

بهتر است بدانید، اگر شما برای مدتی بدون هیچ جهت مشخصی به تولید محتوا پرداخته‌اید یا به طور کلی استراتژی را دنبال کرده‌اید، این کار کافی نیست.

بررسی محتوا

 

هر بخش بازاریابی نیاز به یک بررسی دقیق محتوا دارد. البته این که شما با یک استراتژی کاملاً مشخص شروع نکرده‌ باشید، به این معنی نیست که محتوای منسجمی ندارید؛ اما محتوای شما هنوز کار زیادی برای یکپارچه شدن دارد.

بررسی محتوا صرفاً لیستی از کارهایی را که قبلاً انجام داده‌اید، جمع‌آوری می‌کند، سپس آن را سازماندهی کرده تا یک برنامه جدید برای کار روی محتوا داشته باشید.

این فرآیند ممکن است شامل بازنویسی محتوا و یا نشان دادن شکاف‌هایی باشد که نیاز به نوشتن و پر کردن محتوا دارد.

در ادامه به بیان نحوه انجام بررسی محتوا می‌پردازیم:

• تمام مطالب خود را در یک صفحه گسترده جمع‌آوری کنید.
• ستون‌هایی را برای کلمات کلیدی هدف، پرسونای خریدار، مراحل نیاز خریدار، قالب و موضوع اصلی ایجاد کنید، سپس این موارد را برای هر قطعه از محتوا پر کنید.
• ستون‌ها را با معیارهای کلیدی مانند نمایش صفحه، اشتراک‌گذاری‌ها و غیره تکمیل کنید.
• هر پست را با استفاده از نکات برجسته‌ی موجود در ستون‌های آن طبقه‌بندی کنید. ممکن است بعضی ستون‌ها نیاز به بازنویسی بهتر داشته باشند یا بهتر باشد که با یک پست دیگر ادغام شوند.

احتمالاً بررسی محتوا یک کار خسته‌کننده و کسل‌کننده به نظر برسد، اما تمام این کارهای دستی، ارزش افزایش ترافیک و تعداد کاربران هدف را دارد. همچنین یک محتوای تأییدشده‌ی عالی را به وجود می‌آورید.

انتخاب قالب یا فرمت مناسب:

در این مرحله شما باید برای پرسونای ساخته شده، قالب ایجاد کنید؛ یعنی باید مطالب را به شکلی تهیه کنید که نظر کاربر را جلب کند و در هر مرحله، پاسخگوی نیاز او باشد.

انتخاب قالب یا فرمت مناسب برای محتوا

 

فرمتی که انتخاب می‌کنید ممکن است یک پست از وبلاگ، ویدئو، اسلاید، اینفوگرافیک، کتاب الکترونیکی، مقاله، پادکست یا موارد دیگری باشد.

این به ذهن خلاق شما بستگی دارد که بر اساس نیاز کاربر از کدام فرمت استفاده کنید.

نوشتن محتوا بهتر است که با یک فرمت و استایل نباشد اما داخل یک چارچوب مشخص نوشته شود. استفاده از پادکست هم گزینه خیلی خوبی برای بازاریابی محسوب می‌شود. ولی اگر منابع کافی برای استفاده از پادکست ندارید، وبلاگ و استفاده از محتوا انتخاب مناسب‌تری می‌باشد. هنگام انتخاب فرمت محتوای خود از این سؤالات به عنوان راهنما استفاده کنید:

• مشتری در چه مرحله‌ای از نیاز قرار دارد؟
• مصرف این محتوا برای مخاطبان شما چقدر آسان است؟
• شخصیت پرسونای شما اغلب در کدام فضاها وقت خود را به صورت آنلاین می‌گذراند؟
• چه نوع فرمتی را می‌توانید به صورت مداوم ایجاد کنید؟
• آیا می‌توانید این محتوا را در سطح کیفیتی و رقابتی تولید کنید؟

تبلیغ محتوا

اگر پس از تولید یک محتوای پر بار و با کیفیت، کسی از آن بازدید نکند، پس تولید محتوا به چه دردی می‌خورد؟

پس لازم است که با استفاده از راه‌های متفاوت و تبلیغ مناسب، افراد را به خواندن مطالب و محتوای خود ترغیب کرده و حتی آن‌ها را به کاربران دائمی تبدیل کنیم.

روش های تبلیغ محتوا

 

از این رو بهتر است بدانید که تبلیغ محتوا به اندازه تولید محتوا برای استراتژی شما مهم است.

برنامه تبلیغاتی شما باید توسط پرسونای شما هدایت شود. برای چیدن یک برنامه تبلیغاتی مناسب ابتدا باید برای هر یک از سؤالات زیر یک پاسخ مناسب پیدا کنید:

چه زمان‌هایی وقت خود را به صورت آنلاین می‌گذرانید؟

در چه ساعاتی از روز از یک بستر خاص استفاده می‌کنید؟

چند بار می‌خواهید محتوای خود را بازدید کنید؟

چگونه دوست دارید محتوای خود را مصرف کنید؟

چه نوع لینک‌ها و با چه عنوانی باعث می‌شود روی آن‌ها کلیک کنید؟

ارتقاء محتوا کار متفاوتی است و برای هر کدام قوانین خاصی وجود دارد.

رسانه‌های اجتماعی

در حالی که رسانه‌های اجتماعی ابزاری برای ایجاد روابط هستند، می‌توانید از آن‌ها برای تبلیغ محتوا نیز استفاده کنید.

برای این کار بایستی تعادل مناسبی بین خود تبلیغ و به اشتراک‌گذاری اطلاعات مفید و سرگرمی ایجاد شود.

فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب و اسنپ چت، همگی رسانه‌های خوبی برای ایجاد و به اشتراک‌گذاری مطالب مرتبط هستند.

نکته اصلی در تبلیغ محتوا، ایجاد تغییرات در آن و سازگار کردنش با پلت فرم مناسب است.

بازاریابی از طریق ایمیل

ایمیل یکی از بهترین راه‌های تبلیغ برای رسیدن به کاربران هدف می‌باشد.

به این دلیل که هرکسی که در لیست ایمیل‌های شما قرار دارد، تصمیم به ارتباط قطعی با شما گرفته است و می‌توانید تضمین کنید که پیام‌های شما را دریافت می‌کند.

با این‌ وجود بهتر است با ارسال محتوای مرتبط به این افراد، نرخ بازده خود را بهبود ببخشید، یعنی مطالبی ارسال کنید که افراد اغلب مشتاق به خواندن آن‌ها هستند.

تبلیغات کلیکی

پرداخت به ازای هر کلیک (PPC): به شما کمک می‌کند تا محتوای خود را از طریق تبلیغات هدفمند و پولی در اختیار مخاطبان حقیقی خود قرار دهید.

این تبلیغات می‌توانند در رسانه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو یا وب‌سایت‌های دیگر اجرا شوند.

هنگامی که پرسونای خریدار خود را تعریف می‌کنید، می‌توانید مسیر صرف هزینه و تبلیغ را تعیین کنید تا در ارتباط با مشتریان هدف خود دچار اتلاف وقت و هزینه نشوید.

وقتی مخاطبان خود را به یک عده از افراد خاص محدود کنید، افزایش هزینه‌ی تبلیغات می‌تواند به بازگشت سرمایه و بالا بردن نرخ ROI کمک کند.

سندیکاها

تبلیغ محتوای شما از طریق کانال‌های معتبر شخص ثالث، راهی عالی برای جذب مخاطب است. سندیکا برند شما را در معرض دید افراد جدید قرار می‌دهد.

تکرار محتوا

هنگامی که محتوا را مجدداً مورداستفاده قرار می‌دهید، دوباره از چیزی استفاده می‌کنید که مدت زمان زیادی را صرف ایجاد و تبدیل آن در قالب‌های مختلف کرده‌اید.

هدف از این کار، آن است که بتوانید از محتوا بیشتر استفاده کنید. این کار را به عنوان بازیافت محتوا در نظر بگیرید. حالا این کار چگونه انجام می‌شود؟

مثلاً به پست وبلاگی که درباره‌ آمار بازاریابی نوشتید، می‌تواند از محتوای نوشته شده کپی کرده و به قالب یک اینفوگرافی یا حتی یک ویدیو دوباره در همان پست استفاده کنید.

اگر مطلبی را در یک قالب ایجاد کرده‌اید، سعی کنید از همان مطلب به تمام روش‌های دیگری که ممکن است، دوباره استفاده کنید.

فرآیند تولید محتوا

اصولاً بازاریابان افراد پرمشغله‌ای هستند و نمی‌توانند زمان خود را صرف سیستم‌های ناکارآمد کنند؛ به همین دلیل، برای هر کاری که انجام می‌دهند فرآیندی ایجاد می‌کنند.

آن‌ها ابتدا سیستمی را ابداع کرده و آن را تولید می‌کنند سپس تا زمانی که سیستم کار کند، آن را فعال نگه می‌دارند.

در آخر آن‌ها سیستم را بارها و بارها تکرار می‌کنند تا نتیجه موردنظر خود را به دست آورند.

در مورد هر نوع بازاریابی که تاکنون انجام داده‌اید فکر کنید؛ مثل: وبینار، پاسخگوی نظرسنجی و … . هر کدام از آن‌ها یک فرایند دارند و تولید محتوا برای آن‌ها هیچ تفاوتی ندارد.

از مراحل زیر برای تولید یک محتوای اثرگذار می‌توانید استفاده کنید:

سئو محتوا:

ایجاد پرسونای خریدار، باعث ایده پردازی درباره‌ی موضوعات محتوا و پاسخ به سؤالات به وجود آمده برای کاربر می‌شود.

سئو در محتوا

 

حال باید تأیید کنید که آیا این ایده‌ها می‌توانند در مقیاس بزرگ‌تر برای مخاطبان بزرگ‌تر اعمال شوند؟

مطمئناً نوشتن یک پست وبلاگ، برای تنها یک نفر بسیار عالی خواهد بود، اما این کار در صورت وجود خیل عظیمی از مخاطبان یک اتلاف انرژی است.

یک راه خوب برای تحقیق در مورد کلیدواژه‌ها رعایت مراحل زیر می‌باشد

اول نوشتن سؤالاتی که ممکن است کاربر موردنظر شما بر اساس موانع و اهداف خود به دنبال آن باشد.

دوم تحقیقاتی در مورد کلمات کلیدی موردنظرتان انجام دهید تا ببینید افراد به اندازه کافی در جستجوی آن‌ها هستند یا خیر.

یک قانون کوچک که باید رعایت کنید این است که کلمات کلیدی قابل‌دستیابی را هدف قرار دهید.

یعنی کلماتی که بیشترین حجم جستجوی ماهانه (MSV) را به خود اختصاص می‌دهند. کلمات کلیدی، باید با موضوع وب‌سایت شما مطابقت داشته باشند.

البته توجه داشته باشید که هنگام شروع وبلاگ نویسی، از همان ابتدای کار سعی در هدف قرار دادن کلمات کلیدی با حجم بالا نکنید؛ زیرا این کار نتیجه خوبی نخواهد داشت و از نظر سئو به سایت شما آسیب وارد می‌کند.

قبل از اینکه سراغ روش‌های دیگر برویم، اجازه دهید تعریف کوتاه و سریعی از سئو داشته باشیم:

یکی از عوامل مهمی که به شما کمک می‌کند در موتورهای جستجو رتبه بالایی داشته باشید، قدرت یا اعتبار دامنه است.

شما با تعداد بک لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر دریافت می‌کنید، اعتبار دامنه خود را بالا می‌برید.

برای این که این اتفاق بیفتد، باید یک آرشیو بسیار بزرگ از محتواهای با ارزش داشته باشید که به اندازه کافی به آن‌ها رسیدگی کرده باشید.

این بدان معناست که هر چه مدت‌زمان طولانی به نوشتن مطالب با کیفیت بالا بپردازید، قدرت دامنه شما بالاتر رفته و رتبه‌بندی آن برای کلمات کلیدی رقابتی که شما را در صفحه اول گوگل قرار می‌دهد آسان‌تر خواهد بود.

اگر هنوز کاملاً به این آرشیو قدرتمند از محتوا و آموزش‌ها دست نیافته‌اید، بهترین کار هدف قرار دادن کلمات کلیدی با رقابت پایین‌تر است. همچنین می‌توانید از عنوان‌های بلندتر برای محتوای خود استفاده کنید. این کار موقعیت بهتری برای شما در رتبه‌بندی کلمات کلیدی و بازدید مطالبتان توسط افراد بیشتر، ایجاد می‌کند.

چند روش برای انجام تحقیقات در حیطه کلمات کلیدی خود وجود دارد:

• استفاده از ابزارهای تحقیق در مورد کلیدواژه‌ها مانند SEMRush یا Moz Keyword Explorer
• تایپ کلمه کلیدی در گوگل و یادداشت موارد نمایش داده‌ شده‌ای که پر تکرار هستند
• بررسی SERP یا همان بخش نتایج جستجوی گوگل

ایده پردازی محتوا

اکنون که کلمات کلیدی مناسب و پر ترافیک را برای خود هدف قرار دادید، وقت آن است که طوفان فکری در مورد ایده‌های محتوا راه بیندازید.

ایده پردازی محتوا

 

تحقیقات HubSpot نشان می‌دهد که بهترین راه برای سازماندهی محتوا، از طریق دسته‌های موضوعی است.

به این معنی که شما یک صفحه ستونی طولانی را بر اساس یک کلمه کلیدی ایجاد می‌کنید و سپس محتوایی که ایجاد کرده‌اید را به زیر عنوان‌هایی تقسیم نموده و به هرکدام لینکی می‌دهید.اگر به دنبال کردن ایده‌های خود فکر می‌کنید، می‌توانید از کتاب‌هایی که خوانده‌اید، مطالعات مربوط به صنعت، سایت‌های رقیب یا جستجوی مرتبط با SERP الهام بگیرید.

وقتی همه ایده‌های خود را جمع‌بندی کردید، می‌توانید عنوان مقاله خود را توسعه داده و شروع به ایجاد آن کنید.

نوشتن محتوا

ما در این بخش در مورد روند نوشتن محتوا صحبت خواهیم کرد. قدرت تولید محتوای شما ممکن است به فیلم‌ها یا گرافیک یا پادکستی باشد که در آن استفاده کرده‌اید.

به هر حال فرآیند ایجاد برخی دستورالعمل‌های بسیار مشابه را دنبال می‌کند. مثلاً:

• برای نوشتن محتوا از صدای کاربران هدف، حسن تعبیر آن‌ها، حتی شوخی‌ها و طنزهایشان کمک بگیرید تا یک محتوای به یادماندنی تولید کنید.
• از عناوین، توضیحات و سایر تیزرها برای جذب و ترغیب مخاطبان به خواندن مطالب خود استفاده کنید.
• قسمت مهمی از مطالب خود را درست در بخش عنوان قرار دهید تا کاربران را آگاه سازید که دقیقاً چرا باید این مطلب وب‌سایت شما را بخوانند.
• سعی در تولید محتوای منحصربه‌فرد داشته باشید و از اطلاعاتی که قبلاً در سایت‌ها یا منابع دیگر وجود داشته‌اند استفاده نکنید.
• برای تأکید بر نکات خود، از یک سبک منحصربه‌فرد استفاده کنید یا به تحقیقات جدید استناد کنید.
• به یک ایده بچسبید و از مطالب خود برای تقویت آن استفاده کنید.
• کاربر را با پیچیده کردن مطلب یا توضیحات اضافی در یک قطعه سردرگم نکنید.
• سعی نکنید مخاطب خود را با نثر فصیح یا لغات گسترده تحت تأثیر قرار دهید.
• مختصر و واضح باشید. شما می‌خواهید مخاطب با شما ارتباط برقرار کند و به محتوایتان ارزش ببخشد، پس‌نیازی به جستجوی استعاره‌های گیج‌کننده نیست.

ویرایش محتوا

نحوه ویرایش محتوا، یک روند کاملاً ذهنی است و بستگی به سلیقه و طرز تفکر شما دارد.

ویرایش محتوا

 

ممکن است در همان لحظه تولید محتوا، آن را ویرایش کنید. یا حتی ممکن است چند روز صبر کنید و با دید بازتر محتوا را ویرایش کنید.

همچنین ممکن است اهمیت زیادی به دستورات زبان دهید و قصد در تولید محتوای ادبی داشته باشید و یا یک قطعه محاوره‌ای را هدف قرار دهید.

به هر حال همه چی بستگی به نظر و سلیقه‌ی شما دارد. در هر صورت، بعضی از موارد جهت تصحیح مطالب، مثل زبان گویا و روشن، جملات کوتاه و متنی روان در نظر داشته باشید.

برخی از ابزارهایی که به شما در کاهش زمان ویرایش در تولید محتوا کمک می‌کنند، نرم‌افزارهایی مانند Grammarly و Hemingway Editor می‌باشند.

بارگذاری محتوا

اکنون که محتوای شما آماده است، باید آن را در جایی قرار دهید که افراد بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.

سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرم‌افزاری است که میزبان محتوای دیجیتالی شما می‌باشد و به شما این امکان را می‌دهد آن را در وب‌سایت خود نمایش دهید.

فایده سیستم مدیریت محتوا این است که تمام محتوای شما را به هم متصل کرده و آن را در یک مکان ذخیره می‌نماید.

بنابراین، می‌توانید به راحتی مقالات وبلاگ خود به یک صفحه هدف (landing page) لینک دهید و یا مقالات پیشنهادی را به ایمیل‌ها ارسال کنید.

حتی می‌توانید نتایج کلیه مطالبی را که برای یک کمپین خاص ایجاد کرده‌اید (که می‌تواند به بررسی محتوا کمک کند) تجزیه‌وتحلیل کنید.

سیستم مدیریت محتوا، شما را از داشتن سیستم بازاریابی محتوا خلاص می‌کند.

انتشار محتوا

انتشار مطالب به سادگی با کلیک بر روی یک دکمه انجام می‌شود.

می‌توانید مطالب خود را بلافاصله پس از بارگذاری منتشر کنید و یا با پیش‌نویس کردن و انتشار در زمان‌های مشخص، تأثیر آن را به حداکثر برسانید.

اگر یک تازه‌کار هستید، توجه داشته باشید که بلافاصله کلیک بر روی گزینه‌ی انتشار، احتمالاً مخاطبان شما را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

اگر در تولید محتوا متعهد به یک برنامه منظم برای ارسال مقاله باشید، برای مثال ارسال یک پست جدید در هر چهارشنبه، مخاطبان شما انتظار پست‌های جدید در روزهای چهارشنبه را خواهند داشت.

نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید انتشار مطابق روندها یا رویدادهای حساس به زمان است.

به عنوان مثال، اگر یک وب‌سایت خبری دارید و درباره تعطیلات ملی و یا رویدادهای جاری محتوا ایجاد می‌کنید، بایستی آن‌ها را در زمان‌های مشخص منتشر کنید.

سیستم مدیریت محتوا، به شما این امکان را می‌دهد تا پست‌ها را برای زمان آینده و تاریخ مشخص برنامه‌ریزی کنید.

انتشار محتوا

 

بنابراین می‌توانید برای تاریخ انتشار مقالات وب‌سایت برنامه‌ریزی کنید، تنظیمات لازم را در سیستم مدیریت محتوا انجام دهید و با خیال راحت مقاله را پیش‌نویس کنید.

در این صورت حتی اگر زمان انتشار را هم فراموش کنید، مشکلی به وجود نمی‌آید و مقاله به صورت خودکار در تاریخ تعیین شده توسط شما منتشر می‌گردد.

ابزارهای تولید محتوا:

در حالی که سیستم مدیریت محتوا به شما در مدیریت مقالات و محتواهای دیگر کمک می‌کند، در تولید آن هیچ نقشی ندارد.

در ادامه ابزارهای مفیدی جهت تولید محتوا به شما معرفی می‌کنیم.

این موارد به ویژه در صورتی مفید هستند که از لحاظ نویسندگی مشکل داشته باشید یا نتوانید از کسی کمک بگیرید.

همچنین با استفاده از این ابزارها، از گیف گرفته تا اینفوگرافی‌ها را می‌توانید تولید کنید.

این ابزارهای تولید محتوا به شما کمک می‌کنند بدون توجه به نوع آن، محتوای جذابی ایجاد کنید و یک تولیدکننده‌ی حرفه‌ای به نظر برسید.

Canva: این ابزار در ایجاد طرح‌های زیبا برای هر موضوع، از تبلیغات اجتماعی گرفته تا فیس بوک، پوشش تصاویر تا اینفوگرافی‌ها به شما کمک می‌کند.

این نرم‌افزار دارای قالب‌های زیبایی است که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، رنگ‌ها، تصاویر و متن‌ها را به صورت رایگان تنظیم کنید.

Giphy: این ابزار گیف‌ها را به عنوان یک شکل کاملاً عادی شده جایگزین ایموجی‌ها می‌کند و به همین دلیل یک روش قابل‌قبول در ارائه محتوا می‌باشد.

این ابزار، به شما این را امکان می‌دهد تا میلیون‌ها گیف را که از قبل ایجاد شده در پایگاه داده خود جستجو کنید یا حتی گیف جدید بسازید.

Vidyard: یک سیستم‌عامل میزبان ویدیو است که برای بازاریابان ساخته شده است.

این نرم‌افزار، به شما این امکان را می‌دهد تا ویدیوی خود را با اضافه کردن دکمه‌های عملیاتی، تست‌های A/B، رونویسی‌ها، متن‌ها و ویژگی‌های سئو ارتقا دهید.

SurveyMonkey: این ابزار یک پلتفرم ایجاد نظرسنجی برجسته است. حالا چرا ممکن است به چنین چیزی احتیاج داشته باشید؟

زیرا یک بازاریاب خوب، می‌داند که بازخورد مشتری برای یک کمپین بازاریابی کارآمد بسیار مهم است.

Anchor: این ابزار، یک ابزار پادکست برای مبتدیان است. این برنامه رایگان است و به شما این امکان را می‌دهد تا قسمت‌های نامحدود را ضبط و ذخیره کنید.

همچنین می‌توانید به راحتی آن را در هر سیستم‌عامل شخص ثالث بارگذاری کنید.

ایجاد یک برنامه محتوا

محتوا در همه‌جا وجود دارد، اما موفقیت آن به توانایی شما در تطبیق آن با رسانه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، بستگی دارد.

البته این امکان وجود دارد رسانه‌های مختلف یا سیستم‌عامل‌های موجود در آن رسانه‌ها، برای موضوعات موردنظر به یک اندازه مناسب نباشند.

محتوای رسانه‌های اجتماعی با محتوای وبلاگ متفاوت است و هر دو آن‌ها متفاوت از محتوای وب‌سایت هستند.

بنابراین، شما باید بدانید که چگونه محتوای متناسب تولید کنید تا بتوانید نظر مخاطبان را به آن جلب کنید.

برای به اشتراک گذاشتن محتوا در سیستم‌عامل‌های مختلف به برخی از دستورالعمل‌ها توجه کنید.

محتوای رسانه‌های اجتماعی

تولید محتوا برای رسانه‌های اجتماعی یک هنر محسوب می‌شود. البته توجه داشته باشید که ۲٫۶ میلیارد کاربر در رسانه‌های اجتماعی در سراسر جهان به تولید محتوا مشغول هستند.

کسی که شما را در رسانه‌های اجتماعی دنبال می‌کند، بسیار مشتاق انتشار مطالب جدید از سوی شماست.

زیرا قطعاً این مخاطبین از قبل شما را دوست دارند و به آنچه شما می‌گویید، علاقه‌مند هستند؛ پس شما مخاطبانی مشتاق دارید که هر لحظه منتظر ارائه محتواهای جدید از سوی شما هستند.

محتوای شبکه های اجتماعی

در اینجا چند نکته سریع برای تولید محتوا در برخی کانال‌های اجتماعی محبوب ارائه شده است.

فیس بوک (Facebook): این شبکه اجتماعی، در ایجاد اجتماعات کوچک از طریق گروه‌های فیس بوک قابلیت دارد و اشتراک‌گذاری مطالب در بین مخاطبان انبوه در صفحات از دیگر مزایای آن است.

هنگامی که صحبت از به اشتراک‌گذاری محتوا می‌شود، سؤالات و ویدیوها بیشترین مشغله را به خود اختصاص می‌دهند.

اینستاگرام (Instagram): این شبکه اجتماعی برای به اشتراک گذاشتن تصاویر با کیفیت بالا و فیلم‌های کوتاه با زیرنویس، بهترین گزینه است.

هشتگ‌ها تا زمانی که به حساب و تجارت شما مربوط باشند، روی این پلتفرم به خوبی کار می‌کنند.

استوری های اینستاگرام روش جدیدی را برای تعامل با طرفداران، از نظرسنجی سریع گرفته تا ویدیوهای زمان حال کاربر (live)، ایجاد کرده است.

یوتیوب (YouTube): تعداد کاربران این شبکه اجتماعی به ۱٫۳ میلیارد نفر رسیده است. کاربران برای تماشای مطالب مختلف، شامل ویدیوهای DIY، این پلتفرم را مکرراً دنبال می‌کنند.

برخی از موفق‌ترین مطالب موجود در این پلتفرم، نحوه راهنمایی‌ها، بررسی محصولات و فیلم‌های آموزشی هستند.

توییتر (Twitter): بهترین مکان جهت ارسال پیام‌های کوتاه، تصاویر پشتیبان، هشتگ‌های مربوطه و بازتوییت مجدد است. البته پاسخ‌های زیادی نیز برای جلب‌توجه حضار به شما ارائه می‌شود.

محتوای وب‌سایت

محتوای وب‌سایت باید روی سه چیز متمرکز باشد:
• پرسونای شما
• کلمات کلیدی موردنظر
• راه‌حل شما

مراقب باشید که بازدیدکنندگان را از طریق فیدهای رسانه‌های اجتماعی و سایر عناصر منحرف‌کننده دور نکنید.

پس از جذب کاربر هدف، باید تمام تلاش خود را برای نگه‌داشتن و تبدیل آن به مشتری دائم آن‌ها انجام دهید که این کار عملکرد اصلی محتوای وب‌سایت شماست.

محتوای وبلاگ

هدف از مطالب وبلاگ، حمایت از مشاغل شما با جذب افراد غریبه و جذب پیشروهای واجد شرایط است.

محتوای وبلاگ یک منبع رایگان می‌باشد که اغلب به طور مستقیم با فروش گره خورده است، اما قدرت یک وبلاگ کارآمد را دست‌کم نگیرید تا درآمد حاصل از کسب‌وکار خود را به چشم ببینید.

تحقیقات نشان می‌دهد، شرکت‌هایی که دارای وبلاگ هستند نسبت به شرکت‌هایی که این بازاریابی را ندارند، ترافیک و هدایت بیشتری دارند.

تجزیه‌وتحلیل محتوای شما

آخرین و به احتمال زیاد مهمترین مرحله در تولید محتوا، تحلیل محتوای شماست. بدون وجود اطلاعات و داده‌ها، نمی‌توانید بفهمید چه چیزی کار می‌کند یا چگونه باید آن را بهبود بخشید.

چندین داده اطلاعاتی وجود دارد که می‌توانید هنگام تجزیه‌وتحلیل محتوای خود، آن‌ها را ردیابی کنید؛ بنابراین از اهداف خود به عنوان راهنما برای تنظیم پارامترهای مختلف استفاده کنید.

هر آنچه را که می‌خواهید با محتوای خود به دست آورید، به شما در انتخاب معیارها کمک می‌کند (به یاد داشته باشید که هدف اولیه بسیار کمک‌کننده است).

راهنمای نهایی و کلیدی تولید محتوا:

در اینجا ما به توضیح چند معیار کلیدی و مهم برای افزایش ارزش محتوا می‌پردازیم که شما با بررسی آن‌ها به طور مداوم می‌توانید نیاز کاربران را بهتر تشخیص داده و محتواهای بهتری نیز تولید کنید.

این معیارها که در سئو نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند، عبارت‌اند از:

تعداد بازدیدهای صفحه (Page Views): تعداد کاربرانی که از محتوای شما بازدید می‌کنند.

Organic Traffic: میزان ترافیکی که از موتورهای جستجو مثل گوگل به دست می‌آید.

نرخ پرش کاربر (Bounce Rate): درصد بازدیدکننده‌هایی که پس از بازدید از یک صفحه، بدون کلیک بر روی هیچ گزینه‌ی دیگری سایت شما را ترک می‌کنند. هرچه این نرخ پایین‌تر باشد بهتر است.

نرخ تبدیل (Conversion Rates): درصد بازدیدکنندگانی که با CTA درگیر هستند.

نرخ درگیری (Engagement Rates): تعداد افرادی که از طریق لایک، اشتراک‌گذاری، اظهارنظر و یا روش‌های دیگر با محتوای شما تعامل دارند.

رشد مخاطبان (Audience Growth): کاربران جدید یا کسانی که قطعه‌ای از محتوا را دنبال می‌کنند.

آغاز تولید محتوا

با تمام نکات، استاندارها و معیارهای گفته شده اکنون می‌توانید به تولید محتوا بپردازید.

موفقیت در تولید محتوا

 

با به کارگیری تمام مطالب گفته شده در این مقاله، قطعاً می‌توانید محتواهایی پربار، با کیفیت و مفید تولید کنید و به طرز چشم‌گیری مخاطبان خود را افزایش دهید.

تولید محتوا یک فرایند تکرار شونده است که کاملاً با مخاطبان شما در تعامل می‌باشد.

در طی روند تولید محتوا، می‌توانید کارهای خلاقانه‌ای انجام دهید که نه تنها باعث جذب مخاطبین بیشتر و تبدیل مخاطبین به کاربران دائمی می‌شود، بلکه باعث رشد و توسعه کسب‌وکارتان نیز شما می‌شود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link