بازاریابی ویروسی (Viral Marketing) چیست؟🔔

بازاریابی ویروسی چیست

بازاریابی ویروسیهر روزه ما کم و بیش در مورد بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ که بخش بسیار مهمی از دیجیتال مارکتینگ است می‌شنویم. ویدئوها و محتواهایی که با سرعت نور در حال پخش شدن هستند.

اما بازاریابی ویروسی دقیقاً چیست؟ بازاریابی ویروسی ممکن است یک محصول ویروسی، یک تبلیغ ویروسی و یا حتی یک کمپین ویروسی با قابلیت انتشار همچون یک ویروس در جامعه باشد که بر اساس طراحی تبلیغ نویسان این ماهیت را پیدا کرده و یا شاید هم شانس است که چیزی را به طرز چشمگیری سر زبان‌ها می‌اندازد.

 یک محتوای ویروسی معمولاً یک استراتژی قوی و زمینه‌دار ویروسی پشت خود دارد. درست است که شانس نقش مهمی در آن دارد اما خلاقیت و آمادگی هم ضروری به نظر می‌رسند. 

به همین دلیل، برای شناخت بهتر این جهان، می‌خواهم معنای این کلمه را برای شما جا بیندازم و طرز کار کمپین ویروسی را تشریح کنم و شما را با مزایای وایرال مارکتینگ آشنا کنم و مثال‌های موردعلاقه خود را به شما نشان دهم.

 

بازاریابی ویروسی چیست؟

Viral Marketing هدفش ایجاد اشتیاق و بالا بردن فروش یک برند یا محصول از طریق فرستادن پیام‌های ویروس گانه است؛ به عبارت دیگر، سریع و از طریق شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود. ایده‌ی اصلی و پشت آن این است که کاربران به دلخواه خود محتوا را دست به دست کنند.

به خاطر سرعت و پخش شدن آسان، شبکه‌های اجتماعی محلی عالی و قدرتمند برای اینگونه بازاریابی‌ها هستند. مثالی رایج در این باره ایجاد ویدئوهای تماشایی و سورپرایز کننده یوتیوب هستند که بلافاصله در فیسبوک و توییتر و سایر کانال‌ها هم پخش می‌شوند.

البته که استفاده از تبلیغات ویروسی به دلیل سادگی در پخش همانند یک شمشیر دو لبه است. نباید فراموش کنیم که در این نوع کمپین قسمت بیشتری از کنترل در دستان کاربران است و امکان سو تعبیر پیام و یا به مسخره گرفتن آن نیز هست؛ اما در جهت دیگر، یک کمپین ویروسی موفق می‌تواند حکم یک معجزه را برای برند شما نیز داشته باشد.

 

یک کمپین ویروسی چگونه کار می‌کند؟

پیاده‌سازی یک کمپین ویروسی کار ساده‌ای است. یک ویدئو یا هرگونه محتوای دیگر که یک هدف جذاب باشد بسازید، آن را روی اینترنت قرار دهید و اولین گام‌ها در جهت دیده شدن را انجام دهید. از آن بعد شما باید منتظر بنشینید تا کاربران آن را دیوانه‌وار با همدیگر دست به دست کنند.

بعضی اوقات، این ویروس خود به خود فعال می‌شود، یک کاربر ویدئویی را به اشتراک می‌گذارد و آن ویدئو به سرعت روی اینترنت پخش می‌شود.

ما دو استراتژی برای پخش ویدئوهای ساخته شده توسط برندها داریم. استراتژی پیدا و استراتژی پنهان. در اولی کاربر از ابتدا با محتوای ویدئو و برند آشنا است ولی در دومی برند پنهان است و آخر سر نشان داده می‌شود.

اگر شما از استراتژی پنهان استفاده می‌کنید، باید مراقب باشید تا کاربر در انتهای کار حس گول خوردگی و فریب نداشته باشد که اگر این‌طور شود کمپین ویروسی بر ضد شما عمل خواهد کرد.

اینکه چه استراتژی را انتخاب کنیم مهم نیست ولی باید دقت کنیم که نه اسپمر شویم و نه هنگام پخش محتوا از حد خارج شویم. به جای تکرار چندین‌باره‌ی پیام بهترین استراتژی پیدا کردن زمان و مکانی است که ویروس خود را فعال کند.

 

مزایای بازاریابی ویروسی

هزینه‌ی پایین. هنگام کار با کمپین ویروسی کاربر مهم‌ترین قسمت کار را برای ما انجام می‌دهد که هزینه‌ی پخش را به شدت پایین می‌آورد؛ خرید تبلیغات و فضای رسانه غیرضروری به نظر می‌رسند.

پتانسیل دسترسی عالی. یک ویدئوی ویروسی بر روی بستر اینترنت شانس تماشای جهانی کاربران بدون نیاز به سرمایه‌گذاری مالی و هر تلاش اضافی دیگری را دارد. این‌گونه یک شرکت و حتی یک شخص می‌تواند پیشرفت چشمگیری داشته باشد.

بازاریابی ویروسی اجباری نیست. در این نوع بازاریابی، تصمیم شرکت در بازاریابی و به اشتراک گذاشتن محصول با کاربر است و هیچ‌گونه اجباری در آن نیست. این‌گونه، درک از برند و تعامل در مقایسه با شکل سنتی تبلیغ بهتر خواهند بود.

به ساخت برند شما کمک می‌کند. اگر کار ما در خلاقیت واقعاً درست باشد، ما محتوای بی‌مثالی می‌سازیم که کاربر به میل خود آن را به اشتراک می‌گذارد و رابطه‌ی خود را با برند ایجاد می‌کند. وقتی صحبت از برند و آگاهی می‌شود بازاریابی ویروسی ابزاری بسیار پرقدرت است.

 

مثال‌هایی از بازاریابی ویروسی

به منظور حسن ختام صحبت‌های خود اینجا به یک مثال الهام بخش در زمینه بازاریابی ویروسی اشاره می‌کنیم. امیدواریم که شما نیز از آن لذت ببرید.

ویروسی شدن با آیفون ایکس

اپل پژوهش ویروسی خود را با آیفون ایکس و از طریق کمپین “سلفی آیفون ایکس” پیش برد. راز این مثال بازاریابی ویروسی (که میلیون‌ها بازدید آنلاین و آفلاین خورده است) بسیار ساده است. یک محصول به قدری عالی است که به خودی خود کاربر را طرفدار خود می‌کند. مردم خویشتن را دوست دارند. اگر آن‌ها شانس پخش این علاقه از طریق سلفی را داشته باشند، این به یک پیروزی حتمی تبدیل خواهد شد.
شاخصه‌ی عالی کمپین سلفی آیفون ایکس، ویروس وار عمل کردن از طریق رسانه‌های متفاوت قبل از اینکه اپل محتوای شاهکار خود یعنی فیلم‌های سلفی آیفون ایکس را معرفی کند بود. یکی از کامنت های یوتیوب می‌گوید: “این زیباترین چیزی است که تا به حال دیده‌ام.” این بازاریابی ویروسی به اپل اجازه داد تا شاخصه‌های خود مانند تأثیرات نورپردازی پرتره و فیلم‌برداری از عمق را نشان دهد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link