الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟ با pigeon صدر نتایج سئو محلی باشید

الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟

الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟ این الگوریتم چه تاثیری بر سئو محلی سایت دارد؟ برای سئو سایتمان بر اساس این الگوریتم چه فاکتورهایی را باید رعایت کنیم تا رتبه بهتری را کسب کنیم؟

موتور جستجوی گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجوگر اینترنتی، بیشتر از هفتاد درصد از سهم بازار جستجوی اینترنتی در دنیا را در اختیار دارد. این موتور جستجوگر قدرتمند قدیمی الگوریتم‌های رتبه‌بندی مختلفی دارد که در طول زمان برای افزایش کیفیت نتایج خود، این الگوریتم‌ها را به‌روزرسانی می‌کند.

موتور جستجوگر گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها ۲۰۰ آیتم دارد که سالانه حدود ۶۰۰ بار این الگوریتم‌های رتبه‌بندی را به‌روزرسانی می‌کند تا کاربران نتایج بهتری را تجربه نموده و به هدف خود نزدیک‌تر شوند.

 

الگوریتم‌های مهم گوگل کدم‌اند؟

از میان الگوریتم‌های گوگل، بعضی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند که در ذیل مشاهده می‌فرمایید:

 

الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟

یکی از جالب‌ترین الگوریتم‌های گوگل، الگوریتم کبوتر می‌باشد.

برای اینکه گوگل بتواند نتایج مفیدتر و مرتبط‌تری را در جستجوهای محلی و کسب و کارها به کاربران ارائه دهد، در بیستم آگوست ۲۰۱۳ میلادی بزرگترین به‌روزرسانی خود را انجام داد و الگوریتم کبوتر را راه‌اندازی نمود تا الگوریتم جستجوی محلی (Local Search) خود را به الگوریتم وب خود نزدیک نماید. این کار، انقلابی در پارامترهای رتبه‌بندی بر اساس فاصله و مکان ایجاد کرد.

در اینجا دو عبارت سئوی محلی یا Local SEO و جستجوگر محلی یا Local Searcher جلب‌توجه می‌نماید.

 

سئوی محلی (Local SEO) چیست؟

سئوی محلی به ما کمک می‌کند که کسب و کار خودمان را به کاربران و مشتریانی در نزدیکی و همسایگی خودمان معرفی نماییم و این یعنی:

  • ارائه اطلاعات دقیق از کسب و کارمان به مشتریان و معرفی بهتر ما
  • فرصتی ناب برای جذب مشتریان نزدیک به ما

 

جستجوگر محلی (Local Searcher) کیست؟

کسی است که:

  • به دنبال یک کسب و کار محلی و یا نزدیک به خود می‌باشد
  • این شخص عبارتی را جستجو می‌کند که یک موقعیت محلی را شامل می‌شود

 

الگوریتم کبوتر گوگل چگونه با این دقت و سرعت کار می‌کند؟

این الگوریتم بر مبنای خصوصیات ذاتی و قابلیت‌های پرنده کبوتر، توسط موتور جستجوگر گوگل ایده پردازی و راه‌اندازی شد. در باغ‌وحش گوگل پرنده‌ای به نام کبوتر وجود دارد که مهربان‌تر از بقیه حیوانات آن است.

 

خصوصیات پرنده کبوتر که گوگل در الگوریتم کبوتر خود از آن بهره گرفت

  • پرواز به صورت دسته‌جمعی
  • پرواز به مکان‌هایی که برایش آشنا هستند
  • قدرت تصمیم‌گیری بسیار سریع در مواجهه با انتخاب‌های دشوار
  • توجه ویژه به جزئیات به‌طور طبیعی و بدون در نظر گرفتن جهت‌گیری فضایی

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، کبوتر جزئیات را بدون در نظر گرفتن جهت‌گیری فضایی به دقت موردبررسی قرار می‌دهد؛ موتور جستجوی گوگل با توجه به این قابلیت، از میان هزاران سایتِ ایندکس شده، به‌گونه‌ای سایت‌های مرتبط را نمایش می‌دهد که گاهی فراتر از انتظار است و در بسیاری از مواقع دقیقاً همان نتایجی را که انتظار آن را دارید به شما نشان می‌دهد.

عملکرد این الگوریتم به‌گونه‌ای است که کاربر را با سرعت بیشتری به هدف خود نزدیک می‌کند و این سرعت نه تنها از کیفیت نتایج ارائه شده کم نمی‌کند بلکه دقت آن را نیز افزایش می‌دهد. برای مثال اگر عبارت املاک تهران” را جستجو کنید، به هیچ عنوان املاک مثلاً شهر اصفهان به شما نشان داده نمی‌شود.

بر خلاف برخی از الگوریتم‌های دیگر گوگل که بعضاً به دنبال پنالتی کردن سایت‌ها هستند، الگوریتم کبوتر سیاست مجازاتی ندارد و با بررسی عبارت جستجو شده توسط کاربر، اگر آن عبارت به یک موقعیت مکانی یا کسب و کار اشاره داشته باشد، به دنبال ارائه نزدیک‌ترین کسب و کار و خدمات به آن کاربر می‌باشد.

شاید برای شما اتفاق افتاده که مثلاً به دنبال یک بنگاه معاملات املاک در منطقه ۲۲ تهران بوده و این عبارت را در موتور جستجوی گوگل جستجو کرده باشید؛ مشاهده نموده‌اید که نتایج، با آدرس و حتی نقشه در یک باکس جداگانه نشان داده می‌شود.

قبل از اعمال الگوریتم کبوتر، گوگل لیست ۱۰ تایی از مکان‌ها را برای کاربر نشان می‌داد ولی با به‌روزرسانی‌های جدید گوگل و اعمال الگوریتم کبوتر، این لیست به پک ۳ تایی کاهش پیدا نمود و این کاهش باعث شد بسیاری از کسب و کارها از نتایج جستجوها حذف گردند.

 

تأثیر الگوریتم کبوتر گوگل بر کسب و کارها

قاعدتاً هر الگوریتم گوگل برای بعضی از کسب و کارها مفید و برای بعضی از آن‌ها دارای ضررهایی است.

پس از تحقیقات و بررسی‌ها و برآوردهای اولیه به این نتیجه می‌رسیم که الگوریتم کبوتر گوگل برای کاربران گوگل مفیدتر از کسب و کارها بوده است.

مثلاً وقتی کاربر به دنبال یک رستوران در نزدیکی خود می‌گردد و یا عبارت رستوران میدان ولیعصر (عج) را جستجو می‌کند، یک جستجو بر مبنای محل انجام داده است و انتظار نتیجه نزدیک به هدف خود را از گوگل دارد. به‌طور قطع اگر گوگل از بین تمام رستوران‌های سطح شهر تهران برای او نمایش دهد راضی‌کننده نمی‌باشد.

الگوریتم کبوتر گوگل برای این منظور به وجود آمد. عملکرد این الگوریتم به‌گونه‌ای است که موقعیت کاربر را به عنوان مرکز در نظر گرفته و شعاع خاصی از این مرکز را در نظر می‌گیرد. گوگل با بررسی تمام فاکتورهای جستجو، کمترین فاصله تا کاربر را در نظر گرفته و رستوران‌هایی که در آن شعاع خاص قرار دارند را اعمال کرده تا بهترین نتیجه را به کاربر ارائه دهد.

تأثیر الگوریتم کبوتر گوگل بر کسب و کارها

پس این الگوریتم برای کاربر مفید بوده است؛ ولی با اعمال الگوریتم کبوتر، یکسری کسب و کارها که در فاصله دورتری قرار داشتند فیلتر شده و در نتایج جستجو نشان داده نمی‌شود.

برخی از کسب و کارها هم از این الگوریتم سود بیشتری می‌برند. سایت‌هایی که قدرت رقابت روی کلمات کلیدی سخت را در بین جستجوها نداشتند، در بین نتایج محلی راحت‌تر خودشان را نشان می‌دهند.

این الگوریتم در طولانی مدت سبب رقابت بیشتر بین کسب و کارها و رشد آن‌ها شد و باعث شد کسب و کارهای ضعیف روی سئوی محلی خود کار کرده تا بتوانند خود را بالا بکشند.

 

وب‌سایت‌هایی که سود بیشتری را از الگوریتم کبوتر می‌برند کدم‌اند؟

به‌طور کلی اکثر سایت‌هایی که به‌صورت فیزیکی مکانی نداشتند و اگر مکانی هم داشتند در سایت خود معرفی نکرده بودند، تغییر چندانی پس از اعمال الگوریتم گوگل مشاهده نکردند و حتی گاهی هیچ تغییری نداشتند.

از سایت‌هایی که بعد از اعمال الگوریتم کبوتر برای برخی از کلمات کلیدی دارای رتبه خوبی شدند و امتیاز خوبی کسب کردند، سایت‌های دایرکتوری محلی بودند.

پس از آپدیت‌های بیشتر الگوریتم کبوتر گوگل، در برخی از صنف‌ها اعمال نتایج جستجوی محلی کاملاً مشخص شد و رشد قابل‌توجه در نتایج گوگل مشاهده کردند:

  • خدمات هتلینگ (رشد حدود ۲۸ درصدی در نتایج جستجوی محلی گوگل)
  • خدمات تغذیه (رشد حدود ۱۹ درصدی در نتایج جستجوی محلی گوگل)
  • خدمات آموزشی (رشد حدود ۱۳ درصدی در نتایج جستجوی محلی گوگل)

در صنف‌ها و کسب و کارهای زیر هم رشدهای کمتری مشاهده شد:

  • استخرها و فروشگاه‌ها (رشد حدود ۵ درصدی)
  • دفاتر وکالت (رشد حدود ۴ درصدی)
  • خدمات پزشکی (رشد حدود ۲ درصدی)
  • خدمات حمل‌ونقل (۱.۵ درصدی)

 

منظور از ترافیک و نرخ تبدیل سایت و تأثیر الگوریتم کبوتر گوگل بر آن‌ها

دو واژه‌ای که برای سایت‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و باید در نظر داشته باشند بحث ترافیک سایت و نرخ تبدیل سایت است.

بعد از اینکه الگوریتم کبوتر اعمال شد، با توجه به اینکه هم محدوده جغرافیاییِ نمایش داده شده کم شد و هم‌اندازه لوکال پک (در آپدیت جدید پک ۳ تایی نمایش داده می‌شود) کاهش پیدا کرد، تعداد ورودی سایت‌ها تغییرات عمده‌ای پیدا کرد ولی مسئله بسیار مهم‌تر از ترافیک سایت‌ها، نرخ تبدیل ورودی به مشتری می‌باشد که بعد از الگوریتم گوگل افزایش پیدا کرد.

 

توجه شما را به مثالی جالبی در این خصوص جلب می‌کنم

مثلاً یک فست فودی در میدان امام حسین (ع) که به‌صورت آنلاین و از طریق سایتش جذب مشتری می‌نمود، در طول روز ۵۰۰ بازدید داشت که از میان این ۵۰۰ مراجعه به سایت، ۱۵۰ بازدید منجر به خرید غذا از این سایت می‌شد. بعد از اعمال الگوریتم کبوتر، میزان ترافیک این سایت به ۳۵۰ کاهش پیدا کرد ولی از میان ۳۵۰ بازدید روزانه، ۳۰۰ بازدید منجر به خرید می‌شد؛ یعنی بر خلاف کاهش ترافیک سایت، نرخ تبدیل ورودی به مشتری افزایش پیدا کرده که این موضوع به خاطر نزدیک، دقیق و مشخص‌تر بودن نتایج به هدف کاربر می‌باشد.

 

برای سایت خود چه کارهایی انجام دهیم که بیشتر تحت تأثیر الگوریتم کبوتر قرار بگیریم؟

  • انتخاب عنوان صفحات سایت با کلمه کلیدی جغرافیایی
  • اطلاعات کسب و کار خودمان را در سایت‌های دایرکتوری محلی (Web Directory) ثبت کنیم
  • فضایی برای نظر دهی مشتریان در سایتمان در نظر بگیریم
  • کسب و کارمان را در گوگل مپ (Google Map) ثبت نماییم
  • اطلاعات تماس و مشخصات خودمان را در تمام صفحات سایت درج نماییم
  • بر روی سئوی کاملاً محلی (Local SEO) و محتوای کاملاً محلی (Local Content) سایتمان تمرکز و تأکید کنیم (ایجاد متن، صوت و محتوای تصویری که کسب و کارمان را با یک محله یا منطقه خاص مرتبط نماید)
  • تمرکز بر اصول اولیه SEO
  • قدرت دامنه سایتمان را بالا ببریم (افزایش دامین آتوریتی، لینک سازی هوشمندانه و ساخت بک لینک‌های باکیفیت)
  • استفاده از زبان نشانه‌گذاری Schema (اسکیما)

 

الگوریتم کبوتر گوگل چه تأثیری بر سئوی سایت‌ها دارد؟

  • به کسب و کارهای محلی کمک شایانی کرد
  • در ظاهر نتایج نشان داده شده تغییر ایجاد نمود
  • باعث شخصی‌سازی نتایج جستجو گردید

سخن پایانی: با خواندن این مقاله فهمیدیم که با مطرح شدن الگوریتم کبوتر گوگل، به علت مطرح شدن سئوی محلی (Local SEO)، مثلاً اگر سایتی قبل از این الگوریتم در یک عبارت کلیدی رتبه ۳ داشته باشد، بعد از اعمال این الگوریتم ممکن است رتبه‌ی بالاتر و یا پایین‌تری داشته باشد، در صورت جستجوی یک موقعیت مکانی یا کسب و کار محلی توسط کاربران، گاهاً فاکتورهایی مانند فاصله مکانی، ساعت کاری و سهولت دسترسی مهم‌تر از محتوا و اعتبار سایت می‌تواند باشد.

با این تفاسیر در صورتی که در بهینه‌سازی صفحات سایتمان ضعیف عمل کرده و تنظیمات نامناسبی برای صفحه Google My Business داشته باشیم و همچنین آدرس ثبت شده در صفحه Google My Business ما با آدرس ثبت شده در دایرکتوری‌های مرجع تفاوت داشته باشد، خطرات و تأثیرات منفی این الگوریتم متوجه سایتمان خواهد شد.

 

دانلود پادکست کامل این آموزش

دانلود پادکست

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۲۶

اشتراک در
اطلاع از
guest

3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سهیلا

سلام خیلی تشکر میکنم واقعا عالی بود، خیلی وقت بود برام سوال بود منظور از الگوریتم کبوتر یعنی چی و چرا اسم حیوان و پرنده رو گوگل واسه الگوریتم خودش انتخاب میکنه

مرتضی زمانی

آیا الگوریتم کبوتر گوگل مثل پاندا و پنگوئن سایت ها رو هم جریمه می کنه؟

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link