الگوریتم پنگوئن چیست و چگونه سایت‌ را جریمه (پنالتی) می‌کند؟

الگوریتم پنگوئن چیست

الگوریتم پنگوئن یکی از انواع الگوریتم‌ های گوگل موسوم به روزرسانی است که توسط گوگل در آوریل سال ۲۰۱۲ ارائه شد. این الگوریتم فعالیت‌های مخرب لینک بیلدینگ و لینک‌های اسپم را هدف قرار می‌دهد و تلاش می‌کند فرآیند لینک سازی سالم‌تری را در میان وبمستران ترویج دهد.

با اینکه الگوریتم پنگوئن در سپتامبر سال ۲۰۱۶ به عنوان یک فیلتر جداگانه برای نتایج جستجو شروع به کار کرد اما به گفته گوگل به یکی از الگوریتم‌های اصلی رتبه‌بندی تبدیل شد و جایگاه ویژه‌ای به دست آورد. به همین خاطر همه افرادی که در دنیای بازاریابی دیجیتال و سئو فعالیت می‌کنند باید درک درستی از این الگوریتم داشته باشند و بدانند چه تاثیری بر روی رتبه‌بندی‌ها دارد. اگر تا به حال از فعالیت‌های این الگوریتم غافل بوده‌اید در این مقاله همراه ما باشید تا نکات اصلی مرتبط با آن را بررسی کنیم.

 

چرا گوگل به روزرسانی پنگوئن را اجرا کرد؟

قبل از اینکه الگوریتم پنگوئن توسط گوگل معرفی شود تاکید بسیار زیادی بر روی حجم لینک‌هایی که به صفحه مدنظر اشاره می‌کردند، می‌شد. بیشتر سایت‌ها تلاش می‌کردند برای کسب رتبه‌های بالاتر در گوگل دست به دامن لینک‌سازی‌های زیاد شوند و تا جایی که می‌توانند بک لینک بخرند یا بسازند. به عبارت دیگر هر چقدر یک صفحه بک لینک بیشتری داشت احتمال کسب رتبه در گوگل برایش بالاتر می‌رفت. مشکل اصلی این روش این بود که سایت‌های بی کیفیت و آن‌هایی که به فکر تولید محتوای ارزشمند نبودند با همین ترفند ساده رتبه بالایی در نتایج جستجو به دست می‌آوردند.

 

گوگل متوجه این ماجرا شد و کارزاری را برای مقابله با سایت‌های بی‌کیفیت و تکنیک‌های کلاه سیاه سئو آغاز کرد. در گام اول الگوریتم پاندا معرفی شد که تلاش می‌کرد مزارع محتوایی را هدف قرار دهد. در سال ۲۰۱۲ بود که الگوریتم پنگوئن وارد صحنه شد و به عنوان بخشی از به روزرسانی الگوریتم مبارزه با وب اسپم‌ها به دنبال لینک‌های بی‌کیفیت و کیورد استافینگ گشت.

  • لینک سازی اسپم یا مصنوعی(Link schemes): الگوریتمی که معرفی شد به دنبال بررسی لینک‌ها و سلامت آن‌ها بود. برخی از سایت‌ها تا قبل از معرفی این الگوریتم سراغ لینک‌سازی اسپم یا مصنوعی می‌رفتند. لینک سازی اسپم یا مصنوعی به معنای توسعه، کسب یا خرید بک لینک از سایت‌های نامرتبط است. این روش بیشتر توسط سایت‌های بی کیفیت برای کسب رتبه‌های بالاتر در گوگل انجام می‌شد.
  • کیورد استافینگ: استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی یا همان کیورد استافینگ روشی بود که سایت‌ها برای کسب رتبه به کار می‌بردند. در این روش صاحبان سایت تلاش می‌کردند صفحات خود را با کلمات کلیدی متعدد یا تکراری پر کنند و به دنبال بهبود رتبه خود باشند.

 

الگوریتم پنگوئن چگونه کار می‌کند؟

اولین چیزی که باید بدانید این است که پنگوئن یکی از الگوریتم‌هایی است که تنها به بررسی لینک‌های ورودی به سایت که آن را بک لینک می‌نامند می‌پردازد. در واقع اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر بگوییم این الگوریتم سایت‌هایی که به شما لینک می‌دهند را بررسی می‌کند نه سایت‌هایی که شما به آن‌ها لینک داده‌اید.

الگوریتم پنگوئن چگونه کار می‌کند؟

حالا یک سوال مهم به ذهن خطور می‌کند: الگوریتم پنگوئن چه نوع بک لینک‌هایی را هدف قرار می‌دهد؟ بیایید این موضوع را با چند مثال بررسی کنیم:

  • بک لینک‌هایی که از سایت‌های بی‌کیفیت گرفته شده‌اند.
  • بک لینک‌هایی که انکرتکست مشابه یا یکسان دارند.
  • بک لینک‌های مصنوعی یا لینک‌هایی که خریداری شده‌اند.
  • لینک‌هایی که توسط ربات‌ها یا ابزارهای موجود ساخته شده‌اند.
  • بک‌لینک‌هایی که از کشورهای نامرتبط با کشور سایت موردنظر هستند یا از کشورهایی گرفته شده‌اند که به تاکتیک‌های کلاه سیاه شناخته شده‌اند.
  • سایت‌هایی که در بازه زمانی کوتاه بک لینک‌های زیادی می‌سازند.

همه مواردی که در بالا گفتیم تحت تاثیر این الگوریتم قرار می‌گیرند.

 

به روزرسانی‌های الگوریتم پنگوئن

همانطور که قبلاً بیان کردیم Penguin Algorithm در سال ۲۰۱۲ به وجود آمد اما همه چیز همان جا خاتمه پیدا نکرد. گوگل در طول سال‌های متمادی تلاش کرد الگوریتم پنگوئن را به روزرسانی کند و جنبه‌های مختلف آن را بهبود ببخشد.

 

 گوگل پنگوئن ۱.۰( آوریل سال ۲۰۱۲)

اولین نسخه از این الگوریتم به دنبال لینک‌هایی بود که به صفحه اصلی اشاره می‌کردند. این الگوریتم تقریباً ۳.۱ درصد کوئری‌ها را تحت تاثیر خود قرار داد اما صنعت سئو را کاملا به شوک فرو برد و تغییرات زیادی در استراتژی‌های لینک بیلدینگ ایجاد کرد.

 

گوگل پنگوئن ۲.۰( می سال ۲۰۱۳)

این به روزرسانی در واقع چهارمین به روزرسانی بود که در گوگل ایجاد کرد. برای اولین بار این الگوریتم، نگاهش را فراتر از صفحات اصلی برد و تلاش کرد صفحات دیگر را هم بررسی کند. نتیجه این آپدیت تحت تاثیر قرار گرفتن ۲.۳ درصد کوئری‌های انگلیسی بود.

 

گوگل پنگوئن۳.۰( اکتبر سال ۲۰۱۴)

پنگوئن ۳.۰ به روزرسانی بزرگی به حساب نمی‌آمد بلکه یک آپدیت دیگر در داده‌های گوگل بود. این به روزرسانی به افرادی که پروفایل بک لینک خود را پاکسازی کرده بودند اجازه بازیابی می‌داد و تلاش می‌کرد فرصتی دوباره به سایت‌هایی که در نسخه‌های قبلی جریمه شده بودند بدهد. این آپدیت کمتر از ۱ درصد کوئری‌های انگلیسی را تحت تاثیر خود قرار داد.

 

گوگل پنگوئن ۴.۰( سپتامبر سال ۲۰۱۶)

این آخرین به روزرسانی الگوریتم پنگوئن تا به امروز است. حالا این الگوریتم بخشی از الگوریتم اصلی گوگل محسوب می‌شود و سایت‌ها و لینک‌هایشان را به صورت لحظه‌ای مورد بررسی قرار می‌دهد. گوگل در این باره می‌گوید:

الگوریتم‌های گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها بیش از ۲۰۰ سیگنال منحصر به فرد را بررسی می‌کنند. این سیگنال‌ها شامل موارد مختلفی همچون کلمات خاص موجود در سایت، تازگی محتوا، منطقه شما و پیج رنک‌تان هستند. یکی از سیگنال‌های خاص، پنگوئن نام دارد که برای اولین بار کار خود را در سال ۲۰۱۲ شروع کرد و به روزرسانی‌های مختلفی به خود دید.

قبلاً گفتیم که الگوریتم پنگوئن تلاش می‌کند همه چیز را به صورت لحظه‌ای بررسی کند. بررسی لحظه‌ای یک عنصر مهم به حساب می‌آید. در آپدیت‌های قبلی، لیست سایت‌هایی که توسط پنگوئن تحت تاثیر قرار گرفته بودند در یک بازه زمانی یکسان به روز می‌شدند. پس حتی اگر وبمستری مشکلات موجود را برطرف می‌کرد و سایت را بهبود می‌بخشید، مجبور بود منتظر آپدیت بعدی بماند. در نسخه‌های بعدی این موضوع تغییر کرد. حالا داده‌های پنگوئن به صورت لحظه‌ای تغییر می‌کند و وبمستران می‌توانند تغییر در نتایج را به سرعت مشاهده کنند.

 

الگوریتم پنگوئن چه چیزهایی را هدف قرار می‌دهد؟

اولین اصلی که باید درباره این الگوریتم در نظر داشته باشید این است که از ساخت یا خرید لینک‌های غیر طبیعی بپرهیزید. این اولین و مهم‌ترین کاری است که الگوریتم انجام می‌دهد. در ادامه به بررسی مواردی می پردازیم که این الگوریتم هدف قرار می‌دهد.

  • انکرتکست‌هایی که بیش از حد بهینه شده‌اند

پنگوئن سایت‌هایی که انکرتکست‌های غیر طبیعی دارند یا بیش از حد بهینه شده‌اند را جریمه می‌کند. انکرتکست همان متنی است که در لینک به کار می‌رود. در گذشته هر چقدر متن بیشتری برای این‌ها به کار می‌بردید رتبه بهتری داشتید. به همین خاطر اسپمرها سعی می‌کردند انکرتکست‌هایی با کیوردهای مختلف بسازند. اما حالا همه چیز تغییر کرده‌ است.

اگر گوگل متوجه شود انکرتکست‌هایی که به سایت‌تان اشاره می‌کنند به صورت غیر طبیعی ساخته شده‌اند یا از کلمات کلیدی زیاد پر شده‌اند جریمه‌تان می‌کند. شاید از خودتان بپرسید تا چه اندازه مجاز به استفاده از کلمات کلیدی در انکرتکست‌ها هستید. پاسخ به این سوال زیاد ساده نیست. گوگل این موضوع را مثل یک راز نگه داشته تا اسپمرها از آن سوء استفاده نکنند.

  • لینک به / از سایت‌های کم کیفیت و بی ارزش

شما نباید به دنبال کسب بک لینک از سایت‌های بی‌کیفیت یا سایت‌هایی با محتوای بی ارزش باشید. سایت‌هایی همچون سایت‌های شرطبندی یا آن‌هایی که محتوای خوبی تولید نمی‌کنند جزء سایت‌های بی ارزش و کم کیفیت به حساب می‌ایند. اگر گوگل متوجه شود از این سایت‌ها لینک گرفته‌اید دست به کار‌ می شود و خبرهای بدی برایتان به ارمغان می‌آورد.

  • تعداد زیاد لینک از سایت‌های نامرتبط

اگر بخواهید از سایت‌هایی که در حوزه کاری شما نیستند و هیچ ربطی به صنعت‌تان ندارند لینک بگیرید دچار دردسر می‌شود. این لینک‌ها برای سایت شما ارزشی ندارند و حتی مشکل آفرین می شوند.

 

چرا به این الگوریتم، الگوریتم پنگوئن می‌گویند؟

هیچ‌کس اطلاعی در این باره ندارد. این الگوریتم در توییتی که توسط مت کاتس نوشته شده بود با اسم الگوریتم پنگوئن شناخته شد. یکی از نظریه‌ها می‌گوید این نامگذاری به احترام پنگوئن بتمن انجام شده است.

 

حرف آخر

یادتان باشد الگوریتم پنگوئن تنها یکی از ۲۰۰ سیگنالی است که گوگل برای رتبه‌بندی استفاده می‌کند. هدف اصلی شما باید تولید محتوای با کیفیت و کسب لینک از سایت‌های مرتبط و ارزشمند باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۳۲

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link