چگونه تأثیرگذارترین متا دیسکریپشن را برای سئو بنویسیم؟

چگونه تأثیرگذارترین متا دیسکریپشن را برای سئو بنویسیم؟

متا دیسکریپشن یک امکان بی‌نظیری است که توسط کدهای html در اختیار وبمسترها قرار می‌گیرد که با استفاده از آن می‌توان برای هر یک از صفحات سایت توضیح منحصر به فردی نوشت و بسیار راحتتر در گوگل رتبه بالاتر را کسب کرد.

Meta description به عنوان یک snippet بعد از تگ تایتل در نمایش SERP گوگل به جستجو کنندگان نمایش داده می‌شود و از ۳ گانه‌های مهمی است که در نمایش نتایج گوگل در اختیار شما خواهد بود.

برای اضافه کردن متا دیسکریپشن نیازی به دانستن کدهای html نیست به راحتی توسط افزونه‌های سئو هم‌چون Yoast و Rankmath به راحتی می‌توانید به صورت گرافیکی از آن‌ها استفاده نمایید.

متا دیسکریپشن

ساختار این اتریبیوت به شکل زیر درون کدهای Html قرار می‌گیرد.

<meta name="description" content="چگونه یک متای توضیحات عالی بنویسیم">

متا دیسکریپشن به عنوان یک فاکتور اصلی سئو محسوب نمی‌شود و گوگل فقط در حدود ۳۷% مواقع آن را به کاربران نمایش می‌دهد.meta description هنوز به عنوان یک فاکتور On-Page سئو توسط سئوکاران موردتوجه قرار دارد.

در این مقاله به شما نحوه نوشتن یک متا دیسکریپشن تأثیرگذار در سریع‌ترین زمان ممکن را آموزش خواهیم داد.

 

چرا هنوز متا دیسکریپشن از نظر گوگل اهمیت دارد

درست است که همان‌طور قبل‌تر گفتیم گوگل فقط در ۳۷% مواقع متا دیسکریپشن شما را نمایش می‌دهد ولی به دلیل تأثیر زیاد آن در افزایش نرخ کلیک یک عامل مهم و جدی در سئو داخلی سایت محسوب می‌شود.

جایگزینی متای توضیحات توسط گوگل- متا دیسکریپشن

گوگل در ۶۲% مواقع متای توضیحات شمارا مجدد بازنویسی کرده و به کاربران نمایش می‌دهد.

برای مثال اگر صفحه‌ای از سایت شما دارای impression حدود ۵۰۰۰۰ در ماه باشد گوگل به‌طور تقریبی فقط در ۱۸۵۰۰ نمایش به کاربران متای توضیحات اصلی شما را نشان خواهد داد. افزایش CTR از ۴% به ۴٫۵% می‌تواند تعداد کلیک‌های صفحه موردنظر شما را تا ۱۰۰ کلیک بیشتر افزایش دهد.

اگر جواب دو سؤال زیر برای شما مثبت بود حتماً زمانی را برای بهبود متا دیسکریپشن خود اختصاص دهید تا نتایج به دست آمده از آن شما را حیرت‌زده کند.

۱- آیا صفحه موردنظر برای شما ترافیک قابل قبولی ایجاد می‌کند؟
۲- آیا احتمال انتشار محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد؟

خوب اجازه بدید مورد دوم رو کمی بیشتر برایتان توضیح دهم. زمانی که محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود توسط Open Graph Meta Tag توضیحات صفحه شما به عنوان یک بخش اصلی به مخاطبان و دنبال کنندگان شما نمایش داده خواهد شد.

ولی اگر OG و یا Twitter description را در سایت خود فعال نکرده‌اید متای توضیحات شما به صورت پیش‌فرض انتخاب خواهد شد. اگر یک سؤال و دغدغه شما ست کردن یکی از این تگ‌هاست توصیه ما استفاده و تنظیم meta description می‌باشد.

 

چگونه متا دیسکریپشن بنویسیم؟

از طریق ۵ قدم زیر می‌توانید یک متای توضیحات سریع و عالی برای سایتتان بنویسید.

  1. تایتل خود را گسترش دهید
  2. بر اساس Search Intent کاربران عمل کنید
  3. از جملات فعال و درگیر کننده استفاده کنید
  4. مختصر و مفید بنویسید
  5. متای توضیحات را در جای درستی از صفحه قرار دهید

 

تایتل صفحه خود را گسترش دهید

برای نوشتن یک توضیح خوب باید حول تایتل صفحه صحبت کنید. در تگ تایتل به دلیل محدودیت بیشتر تعداد کاراکتر شما نمی‌توانید صفحه خود را کامل وصف کنید ولی این شانس برای شما وجود دارد که توسط متا دیسکریپشن تایتل صفحه را بهتر و کامل‌تر برای جستجو کنندگان شرح دهید.

با یک توضیح جذاب و درگیر کننده می‌توانید نرخ کلیک خود را به طرز محسوسی افزایش دهید. همان‌طور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین فاکتورهای افزایش رتبه و کسب رتبه بهتر در صفحه اول گوگل داشتن نرخ بالاتری از CTR می‌باشد.

 

بر اساس Search Intent کاربران توضیحات صفحه را بنویسید

یکی از مهم‌ترین عوامل در رتبه گیری و یا عدم نمایش در SERP گوگل Search Intent صحیح یک صفحه می‌باشد.

زمانی که یک کاربر کلمه‌ای را درون گوگل جستجو می‌کند شما باید بدانید این فرد دقیقاً به دنبال کدام یک از نوع محتواهای زیر می‌باشد:

  • آیا به دنبال محتوای آموزشی است
  • آیا به دنبال محصول خاصی می‌گردد
  • آیا به دنبال یک سایت مشخصی است
  • یا حتی به دنبال پاسخی سریع در خود نمایش صفحه اول است

شما ابتدا با درک این موضوع باید یک صفحه را طراحی و برایش محتوا بنویسید و سپس بر اساس همین اصل متای توضیحات را درج کنید. در دوره جامع سئو تکنیک‌های بسیار پیشرفته‌ای برای پیدا کردن و نوشتن محتوا آموزش می‌دهیم که می‌تواند بسیار سریع‌تر از زمان معمول یک صفحه را به نتایج ۱ تا ۳ صفحه اول گوگل برساند.

 

از جملات فعال و درگیر کننده استفاده کنید

استفاده از کلمات جذاب و کلماتی که بتواند پاسخ صریحی به سؤال کاربران باشد می‌تواند نرخ کلیک را تا حد قابل قبولی افزایش دهد.

کوتاه نویسی و تأکید روی هسته اصلی پاسخ می‌تواند کاربران را بهتر به سایت شما هدایت کند.

 

مختصر و مفید بنویسید

متای توضیحات جایی برای داستان‌سرایی و گفتن توضیحات غیرضروری نیست. هر کلمه به شدت مهم است، کاربران با اسکن سریع صفحه در صورت برخورد با کلمات شما باید آن‌قدر ترغیب شوند که شما را نسبت به دیگر رقبایتان ترجیح دهند.

در حال حاضر تعداد مجاز و قابل‌نمایش کاراکترها درون موتور جستجوگر گوگل برای متای توضیحات ۱۶۰ کاراکتر برای کاربرانی که با دسکتاپ وارد سایت می‌شوند و ۱۲۰ کلمه هم برای کاربرانی است که با موبایل وارد گوگل می‌شوند.

باید توجه دقیقی به تعداد کاراکترهای استفاده شده در متا دیسکریپشن داشته باشید. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید پلاگین yoast به شما میزان مجاز را یادآور خواهد شد

 

متای توضیحات را در جای درستی از صفحه قرار دهید

استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوای استاندارد یا CMS به شما کمک می‌کند تا به راحتی توضیحات متای نوشته شده را درون هر صفحه منحصراً جایگذاری کنید.

اگر از پلاگین yoast و یا RankMath استفاده می‌کنید این کار به‌سادگی آب خوردن است فقط باید توضیحات را در جای درستش قرار دهید.

اگر هم می‌خواهید به صورت دستی Meta Description را درون کدهای html قرار دهید می‌توانید کد مربوطه را درون تگ <head> صفحه قرار دهید.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۴.۸ / ۵. تعداد آرا: ۲۶

اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
dara

مقاله جالبی بود
مرسی

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link