خطای 404 چیست‌ (not found) و چگونه می‌توان آن‌ را برطرف کرد؟

خطای 404 چیست‌

یکی از معروف‌ترین خطاهایی که در زمان کلیک بر روی یک لینک ظاهر می‌شود، خطای ۴۰۴ است.

در توضیح این خطا گفته شده که صفحه موردنظر یافت نشده است. به این معنا که شما با کلیک بر روی یک پیوند به صفحه مربوط به آن منتقل نمی‌شوید بلکه به صفحه‌ای منتقل خواهید شد که حکایت از عدم وجود صفحه موردنظر دارد.

افزایش تعداد چنین مواردی می‌تواند موقعیت یک فروشگاه اینترنتی را در میان موتورهای جستجو به خطر اندازد.

واضح است که چنین موردی بدون شک کاهش فروش را به دنبال خواهد داشت؛ زیرا بازدیدکنندگان نمی‌توانند به صفحه موردنظر خود دسترسی پیدا کنند و درنتیجه فروشگاه را ترک خواهند کرد. به همین دلیل است که در این مقاله تصمیم گرفتیم به بررسی موارد زیر بپردازیم:

  • چگونه می‌توان خطای ۴۰۴ را تشخیص داد؟
  • برای حل آنچه راه‌هایی وجود دارد؟
  • چگونه می‌توان با بهینه‌سازی صفحه خطا مشتریان بالقوه را به مشتریان وفادار تبدیل کرد؟

 

خطای ۴۰۴ چیست

خطای ۴۰۴ به این معنا است که صفحه موردنظر کاربر در دسترس نیست. این صفحه به هر دلیلی ممکن است از دسترس خارج شده و یا اینکه وجود نداشته باشد.

خطای ۴۰۴ یکی از رایج‌ترین خطاها در صفحات وب است. به‌عنوان‌مثال ممکن است صفحه‌ای که مربوط به یکی از محصولات شما که مهلت فروش آن به پایان رسیده است، دیگر در دسترس نباشد. خطای ۴۰۴ در صورتی بروز می‌کند که شما فراموش کنید URL مربوط به آن صفحه را غیرفعال کنید.

 

چرا خطای ۴۰۴ برای وب‌سایت شما مضر است؟

واضح است زمانی که مشتریان با چنین خطایی مواجه شوند به‌راحتی دکمه برگشت را زده و صفحه خطا را ترک می‌کنند. درنتیجه شما یک شانس برای فروش را از دست خواهید داد؛ اما این تنها اثر منفی خطای ۴۰۴ برای فروشگاه اینترنتی شما نیست.

اگر تعداد زیادی از این خطا در فروشگاه شما وجود داشته باشد، پیامدهای منفی دیگری نیز برای شما به دنبال خواهند داشت که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

موقعیت‌یابی در گوگل

هرچند گوگل ادعا کرده که وجود خطای ۴۰۴ در موقعیت صفحه تأثیرگذار نیست، اما تجربه چیز دیگری را ثابت کرده است. اگر ابزارهای ردیابی گوگل تعداد زیادی خطای ۴۰۴ را در فروشگاه شما تشخیص دهند، به این نتیجه خواهند رسید که این وب‌سایت به‌روز نبوده یا اینکه از آن به‌درستی مراقبت نمی‌شود. درنتیجه برای اینکه تجربه بدی را به کاربر منتقل نکنند، صفحات مربوط به این وب‌سایت را کمتر نشان خواهند داد. به‌این‌ترتیب با افزایش تعداد خطای ۴۰۴ در صفحه، نرخ پرش شما افزایش خواهد یافت.

منظور از نرخ پرش یا bounce rate تعداد افرادی است که وب‌سایت شما را بدون اینکه حتی یک‌بار کلیک کنند، ترک خواهند کرد. این مفهوم و کم بودن میزان آن از این جهت اهمیت دارد که می‌تواند به‌طور مستقیم در اندازه‌گیری نرخ رضایت کاربر تأثیرگذار باشد.

گوگل زمانی که قصد دارد سایت شما را رتبه‌بندی کرده و موقعیت آن را ارزیابی کند، این نرخ را در نظر خواهد گرفت. برای یک فروشگاه اینترنتی حدود ۳۰ درصد افراد بدون اینکه کلیک کنند، صفحه را ترک خواهند کرد؛ اما اگر تعداد خطاهای ۴۰۴ در صفحه زیاد باشد، نرخ پرش تا دو برابر افزایش خواهد یافت که چنین موردی برای یک فروشگاه اینترنتی اصلاً عادی نیست.

 

تجربه کاربری

منظور از تجربه کاربر حسی مثبت یا منفی است که کاربران پس از تعامل با یک وب‌سایت تجربه می‌کنند. هدف اصلی در راه‌اندازی یک وب‌سایت به‌ویژه برای یک فروشگاه اینترنتی این است که بازدیدکنندگان آن‌قدر احساس راحتی و اعتماد کنند که محصولات بیشتری را خریداری نمایند؛ اما اگر تعداد خطاهای ۴۰۴ در صفحه افزایش پیدا کند بدون شک این تجربه کاربری خدشه‌دار خواهد شد.

این احساس منفی باعث می‌شود که اعتماد مشتریان از بین رفته و اعتبار فروشگاه زیر سؤال برود. علاوه بر این رخ دادن چنین اتفاقی می‌تواند نرخ پرش شما را به طرز باورنکردنی افزایش دهد.

 

از دست دادن فروش

همان‌طور که گفتیم زمانی که مشتریان به دلیل مواجه شدن با خطای ۴۰۴ فروشگاه شما را ترک می‌کنند، بدون شک مشتریان بالقوه خود را از دست خواهید داد.

کاربران معمولاً زمان خود را برای مرور یک صفحه با خطای ۴۰۴ تلف نخواهند کرد. تنها واکنش کاربر در هنگام بروز چنین اتفاقی این است که وب‌سایت را ترک کرده و به دنبال یکی از رقبای شما برود. با در نظر گرفتن این موضوع که چقدر پیدا کردن مشتری در فضای مجازی دشوار است، قطعاً برایتان روشن است که از دست دادن فروش اتفاق چندان خوشایندی نخواهد بود.

 

علت بروز خطای ۴۰۴ در فروشگاه آنلاین چیست؟

همان‌طور که گفتیم یکی از اصلی‌ترین دلایلی که منجر به ایجاد خطای ۴۰۴ می‌شود این است که شما یا مدیر سایتتان فراموش کرده‌اید URL مربوط به کالاهای فروخته شده یا خارج از دسترس را غیرفعال نمایید؛ بنابراین URL های مربوط یا به‌روزرسانی نشده‌اند و یا اینکه به صفحه درستی ختم نمی‌شوند؛ اما دلایل دیگری نیز برای بروز خطای ۴۰۴ وجود دارد:

 

وجود مشکل با وب سرور

اگر سرور شما به‌درستی کار نمی‌کند یا اینکه مشکلی در اتصال دارد، برای تمامی صفحات خارج از دسترس شما خطای ۴۰۴ نمایش داده خواهد شد. برای رفع این مشکل باید با ارائه‌دهنده خدمات کانفیگ سرور خود تماس گرفته و مشکل را به او اطلاع دهید. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی نیز باید یک سرویس میزبانی خوب برای فروشگاه خود انتخاب کنید.

 

وجود صفحات پاک‌شده

حتی اگر URL خود را برای جدا شدن از کنسول جستجو تنظیم کرده باشید، باز هم ممکن است این آدرس در موتور جستجو نمایش داده شود. برای رفع این مشکل دو گزینه وجود دارد:

  • اگر صفحه حذف‌شده را با محتوای جدید جایگزین کردید، باید URL قبلی را به صفحه جدید هدایت کنید.
  • اگر صفحه قدیمی را برای همیشه حذف کرده‌اید، باید یک صفحه ۴۰۴ بهینه را به‌جای آن نشان دهید. به یاد داشته باشید که داشتن صفحه خطای ۴۰۴ لزوماً مسئله مهمی نیست، بنابراین نباید از این مورد وحشت به دل خود راه بدهید.
  • تغییر در نام صفحه

URL یک صفحه به‌منزله شناسه آن است. حتی اگر تنها یک حرف را در این آدرس تغییر دهید، گوگل آن را به‌عنوان یک صفحه جدید و منحصربه‌فرد خواهد شناخت. برای حل این مشکل باید با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ از URL اشتباه به سمت آدرس جدید یک مسیر بسازید.

باید از فایل .htaccess خود این کار را انجام دهید. همچنین می‌توانید از پلاگین رایگان redirection استفاده کنید. به‌این‌ترتیب رتبه و موقعیت صفحه قبلی از دست نخواهد رفت؛ زیرا با انجام ریدایرکت تنها مسیر صفحه قدیمی را به صفحه جدید متصل کرده‌اید.

 

بروز خطا از سمت مشتری

اما اگر خطا از سمت مشتری رخ داده و فروشگاه شما مشکلی نداشته باشد، راه چاره چیست؟

ممکن است اشکال در اتصال بازدیدکننده باعث شود که خطای ۴۰۴ رخ نشان دهد.

در این شرایط برای حفظ مشتریان بالقوه خود می‌توانید توضیحاتی را در صفحه خطا نشان دهید تا مشتریان بالقوه خود را حفظ کنید. با انجام این کارها درواقع خطای ۴۰۴ را برای فروشگاه خود بهینه‌سازی کرده‌اید.

  • برای بازدیدکننده خود توضیح دهید که برای رفع مشکل می‌تواند با کلیک بر روی F5 صفحه را رفرش کند.
  • از آن‌ها بخواهید که درست بودن URL واردشده را کنترل کنند. وجود غلط املایی در هنگام تایپ دستی آدرس بسیار رایج است.
  • پیشنهاد کنید که حافظه کش و تاریخچه سرچ را حذف کنند. برای انجام این کار می‌توانید یک فیلم آموزشی کوتاه را برای کاربران خود آماده کنید یا اینکه از آن‌ها بخواهید موتور جستجوی خود را تغییر دهند.
  • مشتریان خود را ترغیب کنید تا برای دسترسی راحت به فروشگاه از موتور جستجوی فروشگاه استفاده کنند.
  • لینک‌هایی به محبوب‌ترین دسته‌بندی‌های خود در صفحه نمایش دهید.
  • یک دکمه برای بازگشت به صفحه اصلی در صفحه قرار دهید تا مشتری بتواند فرایند را از ابتدا انجام دهد.

 

چگونه می‌توان خطای ۴۰۴ را در فروشگاه آنلاین شناسایی کرده و آن را برطرف کرد؟

یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید به‌عنوان صاحب یک فروشگاه آنلاین انجام دهید، بررسی وجود یا عدم وجود خطای ۴۰۴ است.

واضح است که شما نمی‌توانید برای یافتن این خطا همه صفحات فروشگاه خود را زیر و رو کرده و یکی‌یکی به صفحات وب‌سایت خود سر بزنید. خوشبختانه ابزارهای دیجیتالی برای این کار طراحی شده‌اند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان تعداد خطاهای ۴۰۴ فروشگاه خود را تشخیص دهید.

 

کنسول جستجوی گوگل

یکی از بهترین ابزارها برای تشخیص خطای ۴۰۴ در صفحات بی‌شمار یک فروشگاه آنلاین، کنسول جستجوی گوگل است. این ابزار گوگل یک ابزار رایگان و قدرتمند برای تشخیص تمامی پیوندهای خراب است.

 

جستجوگر پیوند W3C یا W3C Link Checker

برای استفاده از این ابزار تنها کافی است که آدرس اصلی فروشگاه آنلاین خود را وارد کنید. این ابزار برای شما لینک‌های متصل به فروشگاه را به‌طور جداگانه بررسی کرده و گزارشی از همه لینک‌های خراب را به شما ارائه می‌دهد تا بتوانید آن‌ها را برطرف کنید.

 

جستجوگر پیوندهای مرده یا Dead Link Checker

همانند ابزار قبلی یک ابزار رایگان دیگر برای ارائه گزارش لینک‌های خراب به نام Dead Link Checker وجود دارد. این ابزار می‌تواند تجزیه‌وتحلیل پیوندهای خراب را با استفاده از یک گزارش جذاب بصری به شما ارائه دهد. شما می‌توانید از طریق تنظیمات این ابزار این گزارش‌های بصری را به‌صورت منظم از طریق ایمیل خود دریافت کنید.

 

جستجوگر لینک شکسته یا Broken Link Checker

Broken Link Checker یکی از افزونه‌های وردپرس است که می‌تواند پیوندهای خراب را در فروشگاه آنلاین بررسی کند. با نصب این افزونه صفحات فروشگاه شما به‌طور خودکار بررسی می‌شوند و در صورت وجود خطا در هر صفحه به شما اطلاع داده خواهد شد. این ابزار به دلیل اینکه از منابع وب زیادی استفاده می‌کند، بسیار قدرتمند است.

 

از صفحه خطای ۴۰۴ خود برای ایجاد تعامل استفاده کنید…!

شخصی‌سازی یا بهینه‌سازی صفحه خطای ۴۰۴ یکی ایده بسیار خوب است. با انجام این کار شما به ربات‌های گوگل گزینه‌هایی برای فراتر رفتن از صفحه خطای ۴۰۴ ارائه خواهید داد.

به‌این‌ترتیب این ربات‌ها می‌توانند به جستجوی صفحه فروشگاه اینترنتی شما ادامه دهند. به‌علاوه این کار می‌تواند مخاطب را برای ترک نکردن صفحه قانع کند و درنتیجه نرخ پرش شما کاهش پیدا خواهد کرد؛ بنابراین سرمایه‌گذاری برای شخصی‌سازی صفحه خطای ۴۰۴ چیزی است که قطعاً پیامدهای مثبتی برای شما خواهد داشت. برای بهبود این فرایند باید چند نکته را به خاطر داشته باشید:

 

این صفحه باید ساده، سریع و قابل‌استفاده باشد.

شما در این صفحه به مشتریان خود میگویید که خطایی رخ داده است و در آن راه‌حل‌هایی را برای رفع این خطا نمایش می‌دهید؛ بنابراین نباید با انباشتن اطلاعات اضافه در این صفحه، سرعت لود صفحه را کاهش دهید. تنها کافی است پیغام خود را در قالب یک جمله ساده و صریح بیان کنید. همچنین باید راهی برای بازگشت به صفحه اصلی فروشگاه در این صفحه قرار دهید. اگر گزینه‌هایی برای رفع مشکل را در اختیار مشتریان خود قرار ندهید، آن‌ها وب‌سایت را ترک کرده و درنتیجه شما امکان فروش را از دست خواهید داد.

 

متوسل به شوخ‌طبعی شوید.

بهتر است فضای منفی بروز این خطا را با همدلی کردن با مشتری و شوخ‌طبعی خود کمی تلطیف کنید. نیازی نیست که از تکنیک‌های پیچیده‌ای برای این کار استفاده کنید. تنها کافی است با استفاده از جملات و المان‌های جذاب آن‌ها را ترغیب به فشردن لینک‌های انتقال به صفحه اصلی یا سایر دسته‌بندی‌های مرتبط کنید.

 

در صفحه خطا از یک موتور جستجو استفاده کنید.

همان‌طور که گفتیم متداول‌ترین دلیل بروز خطای ۴۰۴ در فروشگاه‌های اینترنتی، اتمام مهلت فروش محصول و یا هدایت کارت به مکان نادرست است؛ بنابراین اگر مشتری شما به دنبال کالای خاصی است، چه بهتر که از صفحه خطا دسترسی او را به کالای موردنظر برقرار کرده و روند خرید را برای او آسان‌تر کنید.

با این کار هم می‌توانید امکان جستجوی محصول را فراهم کنید و هم می‌توانید توصیه‌هایی را به مشتریان خود ارائه دهید. همچنین می‌توانید با قرار دادن فیلترهای جستجو، احتمال یافتن محصول موردنظر را بیشتر کنید.

 

سخن پایانی

به همین سادگی می‌توانید خطاهای ۴۰۴ خود را برطرف کرده و آن‌ها را به فرصت‌های فروش تبدیل کنید. برطرف کردن این خطاها کار دشواری نیست؛ اما موکول کردن فرایند حل کردن آن‌ها به فردا می‌تواند تأثیر منفی زیادی در رتبه شما در گوگل و میزان فروش شما داشته باشد؛ بنابراین همین‌الان دست‌به‌کار شده و برای بررسی‌های دوره‌ای برنامه‌ریزی کنید. به‌این‌ترتیب می‌توانید همیشه سایت خود را به‌خوبی حفظ نموده و فروش خوبی را تجربه کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link