تعریف دقیق بازاریابی چیست؟ (تعریف Marketing)

تعریف دقیق بازاریابی چیست

بازاریابی چیستوب‌سایت دیکشنری دات کام کلمه بازاریابی را اینگونه تعریف می‌کند: “کارهایی مانند تحقیقات بازار و یا تبلیغات برای بهبود بخشیدن یک محصول و یا سرویس و یا فروش آن” اما این تعریف خیلی هم دقیق و کاربردی نیست.

اگر شما هم مانند ما در زمینه‌ی بازاریابی فعالیت دارید، احتمالاً تعریف بازاریابی برایتان آسان نیست، اگر چه هر روزه با آن سر و کار دارید ولی باز ارائه‌ی یک تعریف ساده برای این لغت بسیار سخت است.

وقتی صحبت از تعریف کلمه فروش می‌شود، معنی این لغت با عبارت “فروش چیست؟” یکی می‌شود. لغت تبلیغ هم تعاریف زیادی را در خود دارد.

یاد بگیرید که چگونه کمپین بازاریابی مؤثر و قابل‌اندازه‌گیری داشته باشید.

با تحقیقات زیادی که انجام دادیم متوجه شدیم که لغت بازاریابی معانی مشترکی با کلمات فروش و تبلیغات دارد. بازاریابی در تمامی مراحل تجارت آنلاین و آفلاین، از اول تا آخر، حضور چشمگیری دارد.

سؤال نخست این است که چرا بازاریابی در پروسه‌ی بهبود محصول، ترغیب مشتری به خرید و توزیع خرده‌فروشی مهم است؟

وقتی به این سؤال دقت کنید جواب را می‌یابید. بازاریاب‌ها روی وسایلی که به آن‌ها علاقه و اشتیاق دارید، دست می‌گذارند. آن‌ها در تمامی لحظات در حال بررسی و آنالیز مشتریان هستند، سپس اتاق‌های فکر تشکیل می‌دهند، پرسشنامه ارسال می‌کنند، خریدهای آنلاین را بررسی می‌کنند و این سؤال را می‌پرسند: “مشتری کی، کجا و چگونه میل به ارتباط برقرار کردن با ما را دارد؟”

 

تعریف دقیق بازاریابی چیست؟

بازاریابی پروسه‌ی جلب نظر مشتری به محصول و یا سرویس ارائه شده توسط شرکت شماست. این پروسه از طریق تحقیقات بازار، بررسی و آشنا شدن با علاقه‌مندی‌های مشتری انجام می‌شود.

بازاریابی به تمامی عوامل بهبود محصول، روش‌های توزیع محصول، فروش و تبلیغات، وابسته است.

بازاریابی مدرن در دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی و هنگامی که افراد روش‌هایی غیر از تبلیغات کاغذی را برای فروش محصولاتشان به کار بردند، آغاز شد. با بالا رفتن کاربرد تلویزیون و اینترنت، فروشندگان روش‌های متفاوتی را برای فروش کالاهای خود، در پیش گرفتند. در طی ۷۰ سال اخیر، بازاریابان، نقش مهمی در متقاعد کردن خریداران و فروش محصولات داشته‌اند.

امروزه مکان‌هایی زیادی می‌توانند به عنوان کمپین بازاریابی استفاده شوند، اما این مکان‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

 

انواع بازاریابی مدرن کدام اند؟

اینکه کمپین بازاریابی شما کجا باشد ارتباط مستقیم با مکانی که خریداران شما تایم آزاد خود را در آن صرف می‌کنند دارد. باید تحقیق کنید که چه نوع و یا انواعی از بازاریابی برای برند شما بهتر است.

تعدادی از انواع بازاریابی در ادامه بررسی‌شده‌اند:

بازاریابی اینترنتی: این نوع از بازاریابی که از کمپین آنلاین اکسدرین که ایده‌ی حضور تجارت روی اینترنت را داد، الهام گرفته است.

بهینه‌سازی موتور جستجو: لغت خلاصه‌شده‌ی “سئو” به معنای بهینه‌ سازی سایت برای موتورهای جستجوگر است، به‌ طوری‌ که در سرچ های موتورهای جستجو نمایش داده شود. بازاریابان روی لغات جستجو شده توسط کاربران تمرکز دارند.

بازاریابی وبلاگی: وبلاگ‌ها امروزه فقط به نویسنده‌ها تعلق ندارند. برندها امروزه برای نوشتن در مورد محصولشان و جذب مشتریانی که اینترنت را برای به دست آوردن اطلاعات بالا و پایین می‌کنند، وبلاگ طراحی می‌کنند.

بازاریابی از طریق فضای مجازی: فروشندگان از شبکه‌های مجازی مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین و دیگر فضاها برای تبلیغ محصول خود و تحت تأثیر قرار دادن مشتریان، استفاده می‌کنند.

بازاریابی کاغذی: از این جهت که روزنامه‌ها و مجلات هنوز هم به بهترین نحو نیاز همراهانشان را می‌شناسند، تاجران برای چاپ عکس و یا مطلبی در مورد محصولشان، اسپانسر نشریات می‌شوند.

بازاریابی موتور جستجو: این نوع از بازاریابی کمی با سئو که پیشتر توضیح داده شد، متفاوت است. تجارت‌ها می‌توانند به موتورهای جستجو هزینه پرداخت کرده تا لینک‌هایی از صفحات سایتشان را در صفحات اصلی موتورهای جستجو که بیننده‌های زیادی دارند، قرار دهند.

بازاریابی ویدئویی: در زمان‌هایی نه چندان دور فقط تبلیغات تلویزیونی تصاویری در مورد محصولات نشان می‌دادند، اما امروزه بازاریابان هزینه صرف می‌کنند تا هر محتوای ویدئویی که مشتری جذب می‌کند را بسازند.

 

بازاریابی و تبلیغات چه تفاوتی دارند؟

اگر بازاریابی یک چرخ باشد، تبلیغات قطعاً یکی از پره‌های آن است.

بازاریابی شامل بهبود محصول، تحقیقات بازار، توزیع محصول، استراتژی فروش، ارتباطات اجتماعی و حمایت از مشتری می‌شود. بازاریابی در تمامی مراحل فروش یک محصول ضروری است و می‌تواند از پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی و تیم‌های متنوعی برای شناخت مشتریان و ارتباط با ایشان و جلب اعتمادشان، استفاده کند.

از سویی دیگر، تبلیغات فقط جزئی از بازاریابی است. می‌توان آن را تلاشی استراتژیک خواند که با صرف هزینه، آگاهی مردم را در مورد یک محصول و یا سرویس بالا می‌برد. به عبارت ساده‌تر، تنها یکی از راه‌های مورد استفاده توسط بازاریابان است.

برایتان مثالی می‌زنم:

بیایید تصور کنیم که یک برند، محصول جدیدی تولید کرده و در تلاش برای معرفی آن از طریق کمپین‌های خود است. این شرکت از فیسبوک، اینستاگرام، گوگل و وب‌سایت شخصی برند استفاده می‌کند. استفاده از این شبکه‌ها برای حمایت از کمپین‌های تبلیغ محصول است.

این شرکت برای معرفی محصول یک فایل قابل دانلود در سایت خود که اطلاعاتی در مورد محصول می‌دهد، آپلود کرده، ویدئویی روی صفحه اینستاگرام گذاشته و به گوگل هزینه پرداخت کرده تا ترافیک صفحه‌ی مخصوص محصول جدید در سایت را بالا ببرد.

به نظر شما کدامیک از اقدامات بالا بازاریابی است و کدام یکی تبلیغات؟

تبلیغات از طریق اینستاگرام و گوگل انجام می‌گیرد. اساس اینستاگرام برای تبلیغات نیست، ولی شما می‌توانید از آن برای جمع کردن فالوور برای صفحات معرفی محصولات، استفاده کنید. گوگل هم در این مثال برای تبلیغات استفاده شده بود. شرکت به گوگل هزینه پرداخت کرده بود تا به صفحه‌ی محصول جدید ترافیک بفرستد.

Marketing کجای مثال بود؟ پاسخ به این سؤال کمی سخت است زیرا بازاریابی همه‌جا دخیل است. با استفاده از گوگل، اینستاگرام و صفحه‌ی سایت، شرکت از سه کمپین برای شناسایی بیننده، پیام رساندن به وی و بالابردن تاثیر روی او، استفاده کرده است.

 

چهار لغت کلیدی در بازاریابی

در دهه‌ی ۱۹۶۰، جرومی مک کارتی چهار لغت مهم در بازاریابی را معرفی کرد: محصول، قیمت، مکان و توسعهف این چهار لغت ارتباط میان بازاریابی و گام‌های دیگر تجارت را مشخص می‌کنند.

چهار لغت کلیدی در بازاریابی

محصول
تصور کنید که شما به تولید محصول جدیدی فکر کرده‌اید. قدم بعدی چیست؟ اگر بدون برنامه‌ریزی، شروع به فروش کنید به‌احتمال‌زیاد موفق نخواهید شد.

تیم بازاریابی شما باید تحقیقات بازار انجام دهد و به این سؤالات پاسخ دهد: مشتری شما کیست؟ آیا بازار مناسب این محصول است؟ چه پیام‌ها روی چه پلتفرم‌هایی، فروش محصول را افزایش می‌دهند؟

محصول شما چگونه می‌تواند در جهت بهتر شدن و موفقیت بیشتر برای فروش، پیش برود؟ محصول چگونه قضاوت می‌شود و چه سؤالاتی در موردش پرسیده می‌شود؟

بازاریاب‌ها از پاسخ به این سؤالات برای کمک به تجارت در جهت پیدا کردن آگاهی بیشتر از تقاضا و بالابردن کیفیت محصول، استفاده می‌کنند.

قیمت
تیم بازاریاب شما، قیمت محصول رقبا و قیمتی که مشتری مایل است برای محصول شما بپردازد را بررسی می‌کند. اگر قیمت خیلی گران باشد شما قطعاً مشتریان خود را از دست می‌دهید؛ و اگر قیمت خیلی ارزان باشد، درآمدتان از هزینه‌هایتان کمتر خواهد بود. خوشبختانه، بازاریاب‌ها می‌توانند از بررسی‌های صنعت و آنالیز مشتری استفاده کنند تا قیمتی خوب پیشنهاد دهند.

مکان
ضروری است که تیم بازاریاب نیاز مشتریان را بررسی نماید و مشخص کند که چه محصولی، باید کی و کجا به فروش برسد. شاید آن‌ها نتیجه بگیرند که فروش اینترنتی یک محصول بهتر از فروش در بازار فیزیکی است و یا برعکس؛ و یا مکان‌های بهتری را، چه در داخل کشور و چه خارج از کشور، برای فروش به شما معرفی کند.

توسعه
توسعه هر نوعی از تبلیغ آنلاین و یا کاغذی، رویداد و یا تخفیفی که تیم بازاریاب شما برای جلب نظر مشتری استفاده می‌کند را شامل می‌شود و سعی در فروش بیشتر دارد. در این مرحله شما از ارتباطات اجتماعی، کمپین‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای توسعه‌ی محصول خود استفاده می‌کنید.

امیدواریم که تعاریف ما شما را با مفهوم بازاریابی و اهداف آن آشنا کرده باشند. بازاریابی با همه‌ی جنبه‌های دیگر تجارت در ارتباط است و اطلاعات داشتن در مورد این لغت ما را به سمت پیشرفت در تجارت هدایت می‌کند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۱ / ۵. تعداد آرا: ۱

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link