استراکچر دیتا چیست و چه تاثیری در سئو و افزایش کلیک دارد؟

استراکچر دیتا چیست

طی چند سال گذشته بارها در رابطه با لزوم استفاده از استراکچر دیتا (Structured Data) در رفرنس های خارجی صحبت شده است.

در زمان کنونی با ارائه امکانات فوق‌العاده‌ای همچون Rich Snippets و یا Rich Cards توسط گوگل لزوم استفاده از استراکچر دیتا به شدت نسبت به قبل بیشتر شده است.

از سال ۲۰۱۱ به بعد گوگل، یاهو، بینگ و دیگر موتورهای جستجو با ارائه استانداردی مرجع، وبمستر ها را به استفاده از لیست معتبری از attribute ها جهت درک بهتر از ساختار سایت تشویق کردند.

کار اصلی Structured Data شفاف‌سازی ساختار سایت برای موتورهای جستجو و درک دقیق و بهتر برای آن‌هاست.

 

استراکچر دیتا چیست؟

ساختاری مشخص و تائید شده توسط موتورهای جستجوگر که در آن لیستی از attribute های مهم و تائید شده برای وبمسترها که در آن تمامی اطلاعات به کار رفته در سایت به صورت ساختاری جدول گانه به موتورهای جستجو معرفی می‌شوند.

استراکچر دیتا چیست

مثال: من چهارشنبه ساعت ۳ با علی در کافی‌شاپ قرار دارم

اگر این متن در عینا سایت آورده شود وظیفه استراکچر دیتا مشخص کردن تمامی قسمت‌های این متن به ساختارهایی قابل‌فهم برای موتورهای جستجو است.

در این مثال چهارشنبه در ستون Date نام علی در ستون Meeting With ساعت ۳ در Time و کافی‌شاپ در بخش Location قرار می‌گیرند. بدین شکل بسیار راحت‌تر موتورهای جستجو متوجه این جمله و ساختار آن خواهند شد.

استفاده از Structured Data فقط ممکن است باعث نمایش سایت شما در Rich Snippets و یا Rich Cards و… شود.

 

انواع Syntax مجاز در استراکچر دیتا

سه نوع ساختار مجاز و شناخته شده برای استراکچر دیتا در سایت وجود دارد که بیشترین کاربرد را در سئو صفحات وب‌سایت‌ها دارند.

Microdata,JSON-LD,microformats که در این بین بیشترین کاربرد در microdata بوده و ساپورت کاملی از موتورهای جستجو دارد در JSON-LD نیز گوگل چند سالی است پشتیبانی کاملی از آن انجام می‌دهد ولی هنوز برای بینگ ساختاری ناشناخته و پشتیبانی نشده محسوب می‌شود.

در ساختار microdata کدها با اضافه شدن به HTML صفحات و در JSON-LD با استفاده از کدهای javascript عملیات structured می‌شوند.

اگر قصد قرارگیری در نمایش carousels,Rich Snippets,Knowledge Graph و یا AMP را دارید باید از استراکچر دیتا در صفحات سایت خود استفاده کرده باشید. البته توسط قالب‌های بهینه شده معمولاً این موارد به خوبی پوشش داده می‌شوند و نیازی به استفاده دستی آن‌ها در سایت نخواهید داشت.

یک نمونه کد microdata که توسط وب‌سایت Schema.org ارائه شده به شکل زیر می‌باشد. در این کد بخش‌های مهم attribute تگ‌هایی است که در HTML قابل‌استفاده و شناخته شده هستند.

<div itemscope itemtype="https://schema.org/Book">

  <span itemprop="name"> Inbound Marketing and SEO: Insights from the Moz Blog</span>

  <span itemprop="author">Rand Fishkin</span>

</div>

تأثیر structured data بر سئو سایت

استراکچر دیتا با بهبود وضعیت دیداری نمایش نتایج در SERP گوگل می‌تواند ۵ تا ۳۰ درصد در افزایش نرخ کلیک سایت یا CTR تأثیر مثبت داشته باشد.

بدین صورت ورودی سایت شما افزایش یافته و رتبه شما در موتورهای جستجو بهتر خواهد شد. البته یکی از الزامات استفاده از استراکچر دیتا برای آمادگی آپدیت‌های بعدی است که ممکن است دسته‌ی زیادی از سایت‌هایی که این مورد رو در سایت خود لحاظ نکرده باشند به‌زودی توسط گوگل جریمه شوند.

 

۳ باور اشتباه درباره استراکچر دیتا

۱- بعد از اعمال، سایت در Rich Snippets نمایش داده خواهد شد

هیچ تضمینی مبنی بر اینکه شما بعد از اعمال استراکچر دیتا در نمایش Rich Snippets قرار گیرید وجود ندارد و ممکن است بعد از گذشت زمان شما در این نمایش باشید و یا حتی هیچ‌گاه در این آن قرار نگیرید.

 

۲- استراکچر دیتا یک سیگنال مهم برای رتبه‌بندی سایت است

این باور نیز کاملاً اشتباه است درست است که structured data باعث بهتر دیده شده سایت و صفحات شما شوند و همچنین باعث افزایش نرخ CTR شوند ولی به صورت مستقیم به عنوان یک سیگنال رتبه‌بندی برای گوگل محسوب نمی‌شوند.

 

۳- گوگل برای درک ساختار سایت نیازی به استراکچر دیتا ندارد

بسیاری بر این باورند به دلیل پیشرفته شدن موتورهای جستجو و هوش مصنوعی آن‌ها لزومی به استفاده از استراکچر دیتا وجود نداشته و گوگل خود به راحتی متوجه ساختار سایت خواهد شد. درست است گوگل بسیار هوشمند است و می‌تواند به راحتی این موارد را تشخیص دهد ولی زمانی که خود گوگل تأکید به استفاده از structured data توسط وبمستران دارد چه دلیل به امتناع توسط ما می‌تواند باشد.

این عمل کار را برای موتورهای جستجو ساده‌تر و درک را با خطای کمتری روبرو خواهد کرد.

 

نتیجه‌گیری

اگر قصد افزایش نرخ کلیک در نمایش نتایج گوگل را دارید و می‌خواهید اطلاعات بیشتری از صفحات شما در گوگل نمایش داده شوند بهترین گزینه استفاده از استراکچر دیتا در تمامی صفحات سایت می‌باشد.

استراکچر دیتا چیست - google structured data tool

بعد از اعمال استراکچر دیتا توسط ابزار گوگل با نام Structured Data Testing Tool می‌توانید از صحت عملکرد آن مطمئن شوید هر چه اطلاعات بیشتری توسط ساختار شما پشتیبانی شوند درصد موفقیت شما در این پروسه بیشتر خواهد بود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۴.۸ / ۵. تعداد آرا: ۲۳

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت نام در مسابقه فتح پرچم

برای شرکت در مسابقه باید با اطلاعات صحیح عضو شوید
ثبت نام در مسابقه
close-link